Ve Square Enix se znovu propouštělo
Sleeping Dogs Novinka Ve Square Enix se znovu propouštělo

Ve Square Enix se znovu propouštělo

Michal Burian

Michal Burian

10

Převážně šlo o lidi z marketingu a PR. Se svým postem se musí rozloučit také generální ředitel.

Reklama

Americká pobočka společnosti Square Enix v Los Angeles se musela opět rozloučit s neurčitým počtem zaměstnanců, údajně měl o práci přijít i prezident a generální ředitel Mike Fischer a vedoucí marketingu.

"Můžeme potvrdit, že ve Square Enix Los Angeles proběhla řada změn a propouštění v rámci restrukturalizace, kterou jsme oznámili minulý týden," uvedla firma v prohlášení pro Joystiq.

"Jde o nešťastnou situaci. Všem propuštěním nabízíme pomoc a odstupné. Tímto chceme poděkovat všem za jejich tvrdou práci a upřímně jim přejeme hodně štěstí do budoucna."

Joystiq od důvěryhodných zdrojů, které pracují ve Square Enix LA, však ještě zjistit, že s prací se muselo rozloučit 10 lidí z marketingového oddělení (jde o přibližně polovinu) a další tři nebo čtyři budou propuštěni po červnové E3. Zhruba dalších 20 bylo propuštěno v rámci kancelářské práce. Jednoduše řečeno, Square Enix výrazně oslabil v Severní Americe pracovní místa, která mají ovlivnit prodeje her na tamním trhu - účetní, IT, marketing, PR apod.

Restrukturalizaci oznámila firma minulý týden, když bylo zjištěno, že za fiskální rok je ve ztrátě 138 milionů dolarů, což odůvodnila slabšími prodeji Sleeping Dogs, Hitman Absolution a Tomb Raider, převážně v Severní Americe. Společnost jednoduše očekávala, že se hrám bude více dařit, více v našem předešlém článku.

Restrukturalizace bude mít vliv na všechny divize Square Enix. Připomeňme, že k 31. březnu 2013 odstoupil ze své funkce také prezident Square Enix, Yoichu Wada.

Sleeping Dogs

Prodalo se: 1,75 milionů kusů Očekávalo se: 2 - 2,5 milionů kusů

Hitman: Absolution

Prodalo se: 3,6 milionů kusů Očekávalo se: 4,5 - 5 milionů kusů

Tomb Raider

Prodalo se: 3,4 milionů kusů Očekávalo se: 5 - 6 milionů kusů

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama