Ve studiu Asobo zřejmě vzniká nový díl A Plague Tale
A Plague Tale: Requiem Novinka Ve studiu Asobo zřejmě vzniká nový díl A Plague Tale

Ve studiu Asobo zřejmě vzniká nový díl A Plague Tale

Jan Urbančík

Jan Urbančík

19
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Tým nabírá nové zaměstnance.

Reklama

Loni na podzim jsme se dočkali hry A Plague Tale: Requiem, druhém dílu z této série, který pokračoval v příběhu sourozenců Amicie a Huga. Titul si od nás v recenzi odnesl 9 bodů z 10, přičemž jednou z jeho předností je rozhodně vizuální stránka, na kterou jsme se zaměřili v technickém rozboru. Ani po vydání vývojáři nezaháleli, po nějaké době přinesli podporu ray tracingu (byť pouze pro stíny) a nedávno také 60 FPS režim pro konzole, předtím hra běžela nejvýš na 40 snímků za sekundu.

A přestože to už možná byla poslední tečka za Requiem, na konec celé série to zatím nevypadá. Fanoušci si totiž všimli, že Asobo v novém příspěvku na síti LinkedIn hledá nové zaměstnance. Většinu z nich pro tým, jenž pracuje na novém Flight Simulatoru, 4 pozice jsou však uvedeny pro "Plague Team". Konkrétně to je VFX Artist, Game Designer Senior, Senior AI Programmer a Senior Gameplay Animator. Všechno to jsou důležité pozice, které by Asobo nejspíš nepotřebovalo zaplnit, pokud by šlo jen o nějaký další update pro Requiem. Vypadá to tedy, že se skutečně pracuje na úplně nové hře.

Zdroj: LinkedIn
Zdroj: LinkedIn

Ostatně dává to smysl. Samozřejmě nebudu nic spoilerovat, ale vývojáři si na konci Requiem nechali vrátka otevřená, a to hned v několika ohledech. Jedna z velmi pravděpodobných možností je ta, že se tentokrát podíváme úplně jinam než do středověké Francie. Zatím každopádně můžeme pouze spekulovat, bude trvat několik let, než hra vůbec vyjde, pokud skutečně vzniká.

A co vy, zahráli byste si další díl A Plague Tale?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama