Vedení studia Codemasters končí
Novinka Vedení studia Codemasters končí

Vedení studia Codemasters končí

Jan Urbančík

Jan Urbančík

4

Pouhé 4 měsíce po akvizici společnost opustí dosavadní CEO i CFO.

Reklama

Zatímco se britské studio Codemasters pomalu připravuje na vydání F1 2021, které nás čeká už příští týden, oznámilo nám také jednu nemilou zprávu. Na konci měsíce totiž společnost opustí její dosavadní CEO Frank Sagnier a CFO Rashid Varachia, informoval o tom magazín Gamesindustry.biz. Nahradí je Clive Moody, viceprezident vývoje, a Jonathan Bunnery, viceprezident vydavatelské činnosti. Studio Slighty Mad, jež pod Codemasters patří od roku 2019, i nadále povede Ian Bell.

Společnost Electronic Arts, která před několika měsíci Codemasters odkoupila, tvrdí, že odchod těchto klíčových zaměstnanců byl v plánu už od začátku. Situaci komentovala následovně:

"Od roku 2014 Frank vedl Codemasters do pozice celosvětově známého studia závodních expertů, jejichž talent a vášeň pro motorsport díky němu zářily na světové scéně.

Rashidovo vedení financí bylo také klíčem k úspěchu Codemasters. Jeho zásluhou jsou klíčové akvizice, vstup na akciový trh v roce 2018 a také integrování studia do EA.

Jsme velmi vděční Frankovi i Rashidovi za vše, co udělali pro Codemasters a Electronic Arts. Přejeme jim to nejlepší. Známe kulturu, kterou vytvořili, a jejich inovativní duch bude ve studiu díky skvělému vedení i nadále přetrvávat."

Ačkoli zatím nevíme, co to do bucoucna bude znamenat, fanoušci Codemasters z tohoto oznámení nejsou zrovna nadšení. EA ostatně nemá zrovna dobrou pověst, co se týče zacházení s nakoupenými studii.

Zatím je ale příliš brzy na jakékoli hodnocení. První hra, kterou Codemasters vydají pod hlavičkou Electronic Arts, bude F1 2021. Vydání je stanoveno na 16. července (13. pro majitele Deluxe edice). Hra míří na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama