Veteráni z Firaxis založili nové studio
Novinka Veteráni z Firaxis založili nové studio

Veteráni z Firaxis založili nové studio

Ondřej Partl

Ondřej Partl

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Bude se zaměřovat na taktické hry.

Reklama

Fanoušci strategií jsou pravděpodobně dobře obeznámeni s vývojářským studiem Firaxis, které má ve svém portfoliu takové povedené a oblíbené značky, jako je XCOM či Civilization (a aktuálně pracují na Marvel's Midnight Suns).

Nicméně hned několik veteránů z tohoto studia se rozhodlo založit kompletně nové studio Bit Reactor, jehož ústředí se nalézá v americkém Marylandu.

Mezi prominentními postavami následně můžeme nalézt třeba spoluzakladatele a CEO - Grega Foertscha, který strávil ve Firaxis 22 let, kdy 14 z nich zde byl v pozici "senior art director", přičemž pracoval třeba na Sid Meier's Alpha Centauri, Civilization 3 a 4 a XCOM hrách

Není se tak čemu divit, že se studio bude zaměřovat na tvorbu tahových taktických her s vysokými produkčními hodnotami. Tento žánr je podle nich velice přehlížen, kdy s novými technologickými možnostmi má zde být velký prostor pro inovace, pročež chtějí trochu rozmazat hranice mezi strategiemi a akcí.

Foertsch se navíc nezapomíná chlubit velkými ambicemi, kdy chtějí vyhrát "Hru roku" a jít proti ostatním velkým titulům, jako se tomu stalo třeba se sérií XCOM.

Veteráni z Firaxis založili nové studio

Každopádně uvidíme, co nám v budoucnu přinesou. Nicméně už nyní mají mít rozpracovaných několik neoznámených projektů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama