Více než hodina z hraní anglické Persony 5 Royal
Novinka Více než hodina z hraní anglické Persony 5 Royal

Více než hodina z hraní anglické Persony 5 Royal

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch

Hra navíc bude mít přepracované "škodlivé" scény a Morgana se nám zatoulala do rozhovoru s Kou Shibusawou.

Reklama

Začátkem února se zástupci internetové stránky Gematsu zúčastnili akce Atlusu pořádané v Los Angeles, kde byla prezentována anglická verze rozšířené Persony 5 s podtitulem Royal.

Atlus měl pro ukázku připraveno několik uložených pozic hry z různý úvodních částí. Mezi nimi byl třeba prvního Palace, dále přestavili novou mechaniku Grappling Hook a třeba aktualizace v principech bojů s bossy. Dále byla ukázána nová oblast Kichijoji a scény s novou hratelnou postavou jménem Kasumi Yoshizawa. Ve videu si také můžete prohlédnout přizpůsobitelná Thieves' Den.

Než se ale pustíme do sledování videí, je dobré upozornit na novou informaci, která pochází přímo od projektového manažera Atlusu Yu Namby a manažera pro komunikaci Ari Advincula. Jde o to, že anglická verze Persony 5 Royal bude upravena. Některé scény totiž hráči považovali za škodlivé a tak budou zaktualizovány.

Jedna z takových scén se týká dvou vyloženě gay postav, které obtěžují Ryujiho. Původní dialog z Persony 5 byl kritizován za podporu názoru, že jsou homosexuálové draví a sexuálně agresivní. Franšíza Persona je dokonce za toto zobrazení homosexuálů kritizována už od Persony 4, která obsahuje homofobní dialogy a zápletku. Ty zůstaly i ve Vita verzi Persony 4 Golden.

Yu Namba o omezeních lokalizované hry pro trhy mimo Japonsko řekl: "Jako manažer pro lokalizaci toho opravdu nemůžu ovlivnit o moc víc než to, co už je ve hře uděláno." Takže i když je pravda, že je během lokalizace opravdu těžké hru změnit, ujistil Namba hráče o tom, že Atlus kritiku vnímal a vzal ji k srdci: "Členové našeho týmu se při práci na tom [myšlena inkriminovaná scéna] cítili trochu trapně. A u Royal verze jsme byli rozhodnuti zjistit, jestli s tím můžeme něco udělat alespoň při lokalizaci."

Zatímco v Japonském vydání hry zůstávají dotyčné postavy Persony 5 Royal nezměněny, vnímají někteří lidé změnu v celosvětového vydání neuvěřitelně pozitivně a to včetně Advinculy, který pro IGN uvedl, že je tato verze hry "šancí [pro Atlus] udělat to správně".

[Poznámka autora: Pro mne je takový ústupek hráčům trochu přes čáru a bohužel se ukazuje, že nezáleží na záměru autora, ale na názorech "uživatelů", kteří jsou schopni změnit výsledné dílo jen proto, že se neslučuje s jejich názory. Viz případ Amélie Zhao.]

Níže se můžete podívat na slíbený gameplay, ale musíme vás varovat před menšími spoilery, konkrétně v herním čase 18. dubna, 28. dubna, 5. května a 6. května.

Gematsu

  • od 00:00:50 do 00:23:40 - Kamoshidův palác
  • od 00:23:40 do 00:48:35 - Kamoshida boss battle
  • od 00:48:35 do 00:55:00 - Kichijoji ve dne
  • od 00:55:00 do 00:59:25 - Kichijoji v noci
  • od 00:59:25 do 01:07:10 - scény s Kasumi
  • od 01:07:10 do 01:15:46 - Thieves' Den

Atlus

Šipky

Grappling Hook

Kichijoji

Persona 5 Royal vyšla v Japonsku pro PlayStation 4 v loňském roce 31. října a v Severní Americe a v Evropě je vydání naplánováno na 31. března. Vy ji už nyní můžete předobjednat v našich obchodech Xzone.cz a Gameexpres.sk.


Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers

A teď trochu o Personě 5 Scramble: The Phantom Strikers. Morgana totiž infiltrovala kanceláře Hejoshiho společnosti Koei Tecmo a setkala se s generálním producentem Kouem Shibusawou, který při rozhovoru s touto Personou předvedl i hru Persona 5 Scramble.

Video začíná malou prohlídkou některých s úchvatných uměleckých děl v kanceláři. Generální producent Koei Tecmo Kou Shibusawa se objeví v čase 1:45 a je na Morganu skutečně milý. Dokonce prozradí, že se pro tuto příležitost oblékl do černé a červené.

Kou Shibusawa dále přiznává, že pro hraní Persony 5 obětoval asi 100 hodin. Ale pokud jde o hru série Persona, kterou hrál nejvíce, je to Persona 4 Golden na PS Vitě, u které strávil asi 200 hodin. Také ve videu prozradí, že jeho oblíbenou postavou z Persony 5 je Ann Takamaki, ale pro chladné a elegantní jednání má rád všechny ženské postavy. Pokud jde o mužské postavy, jeho nejoblíbenějším je Ryuji Sakamoto, protože je nejlepším kamarádem hlavního hrdiny.

Tradiční RPG, dobře vyvážený gameplay a příběh, to jsou jen některé z hlavních věcí, kterými pro Kou Shibusawu vaniká série Persona nad ostatními hrami. Zároveň ale říká, že byl v 90. letech velkým fanouškem Megami Tensei, protože vyšla Shin Megami Tensei. Také miluje všechno týkající se démonů, znovuzrození a další věcí, o kterých tato série vlastně je. Série Persona právě všechno toto má, ale všechno je lepší a díky grafice stylovější.

Nakonec Shibusawa-san přiznává, že když se dověděl více o Personě 5 Scramble, byla jeho reakce: "Yay!" Miluje tuto sérii a byl nadšený myšlenkou spojit Musou Engine se světem Persony. Prý z toho měl velmi dobrý pocit ještě před zahájením vývoje.

Na rozdíl od původní Persony 5 a Persony 5 Royal, což jsou vlastně klasická tahová RPG od Atlusu, je Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers vyloženě akčním RPG, vyvinutým dceřinou společností Koei Tecmo Omega Force. Jen na okraj, skutečné jméno Kou Shibusawy je Yoichi Erikawa a je se svou manželkou Keiko Erikawou spoluzakladatelem Koei Tecmo.

Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch 20. února.

Zdroj: Atlus, Gematsu, Koei Tecmo a IGN

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama