Video ukazuje, jak kdysi mohla vypadat první hra ze světa Zaklínače
Zaklínač Novinka Video ukazuje, jak kdysi mohla vypadat první hra ze světa Zaklínače

Video ukazuje, jak kdysi mohla vypadat první hra ze světa Zaklínače

Martin Cvrček

Martin Cvrček

13

Bývalý project lead CD Projektu vydal video, ve kterém ukazuje původní, nikdy nezrealizovanou podobu prvního Zaklínače.

Reklama

Řada fanoušků si dost možná pamatuje, že první Zaklínač byl původně tak trochu jiná hra. Jejím hlavním hrdinou neměl být Geralt, ale zaklínač, kterého si vytvořil sám hráč, přičemž mělo jít o top-down RPG, které trochu připomíná Diablo.

Z tohoto projektu jsme doteď viděli jen obrázky, ale nyní se můžeme podívat, jak hra vypadala v pohybu. Bývalý project lead CD Projektu Ryszard Chojnowski zveřejnil video, ve kterém vidíme demo z roku 2002. S ním tvůrci obcházeli potenciální vydavatele.

Demo hry, která byla postavená na enginu střílečky Mortyr, ukazuje jen nejzákladnější prvky a mnoho věcí, které by člověk očekával od RPG, chybí. Přesto jde ale zajímavou ukázku toho, jak mohl Zaklínač vypadat.

Tvůrci však projekt opustili, především kvůli nedostatečné komunikaci mezi vývojáři a rozdílným vizím o podobě projektu, které měly jednotlivé týmy ve studiu. Nápad na hru ze světa Zaklínače tak byl od základu překopán až do podoby hry z roku 2007, kterou známe dnes.

CD Projekt RED navíc nebyl jediný tvůrčí celek, který chtěl vytvořit herního Zaklínače. V druhé polovině 90. let se o hru ze světa Zaklínače, která by byla založená na příbězích z knižní ságy, pokoušelo studio Metropolis Software. I tento projekt však vyhořel.

Pokud by vás blíže lákala historie počátků série Zaklínač a nikdy nezrealizovaných projektů spojených s touto sérií, odkážu vás na web RPG Citadela, kde najdete překlad zajímavého rozhovoru o zrušeném placeném DLC Scars of Betrayal. Na něm pracovalo studio Ossian Studios, které je podepsané například pod přídavky obou dílů Neverwinter Nights.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama