Voez u nás nakonec vyjde pro Switch už dnes
Novinka Voez u nás nakonec vyjde pro Switch už dnes

Voez u nás nakonec vyjde pro Switch už dnes

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

1

První hudební hra pro Switch stihne start nové konzole.

Reklama

V přehledu japonských novinek jsme nakousli oznámení nové hudebně akční hry Voez pro konzoli Nintendo Switch od studia Rayark. Časopis Famitsu tehdy informoval pouze o vydání v Japonsku, ale během tohoto týdne už Flyhigh Works oznámili vydání hry i v Evropě. K dostání bude pouze přes Nintendo eShop a to už v den startu konzole za cenu 21 euro.

Voez není úplně tradiční hudební hrou, i když principy jsou prakticky podobné. Vašim úkolem je dotknout se v daný čas padajících kosočtverečků. Odehrává se ve fiktivním městě jménem Lan Kong Town, které bylo vytvořeno podle skutečného města Yilan v Tchaj-wanu. Hra nabídne i příběhovou linii, motající se kolem 6 studentů středních škol, kteří vytvoří hudební skupinu a nakonec se stanou celosvětově slavnými.

Hra je v principu jednoduchá, vyžaduje po hráči pouze to, aby se dotkl svisle padajících symbolů v době, kdy se střetnou s lištou v dolní části obrazovky. V závislosti na druhu skladby se mění počet pruhů s padajícími symboly a přidává se i možnost posunout zobrazovanou plochu doprava nebo doleva. Což má evokovat tanec na danou skladbu. Co se týká počtu písní, najdeme jich ve Voezu více než 100, všechny od tchajwanských a japonských tvůrců, včetně exkluzivní písně pro Switch s názvem Ascension od Xi. Na výběr jsou tři úrovně obtížnosti Easy, Hard a Special.

Flyhigh Works ještě uveřejnili několik nejzajímavějších dotazů a odpovědi na ně. Jeden dotaz směřoval na možnost hrát hru v TV režimu, který bohužel titul nepodporuje, protože se ovládá pouze pomocí ovládacích prvků na dotykové obrazovce.

Co se týče jazykové podpory, můžeme počítat s japonštinou, angličtinou, tradiční čínštinou a korejštinou.

Po zakoupení hry dostaneme přístup k 116 skladbám ve hře a prozatím tak nemusíme počítat s dalšími nákupy nových skladeb a cena 21 euro je konečná. V budoucnu se ale máme dočkat aktualizace seznamu skladeb, kdy by měly nějaké další přijít formou bezplatné aktualizace.

Voez vyšlo i pro iOS a Android.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama