Vrátí se příští rok Call of Duty do minulosti?
Call of Duty Novinka Vrátí se příští rok Call of Duty do minulosti?

Vrátí se příští rok Call of Duty do minulosti?

Michal Burian

Michal Burian

31

Sledgehammer Games by se mohli vrátit ke svému bývalému zrušenému projektu, kterým bylo Call of Duty zasazené do Vietnamu.

Reklama

Sci-fi v poslední době vládne sérii Call of Duty. Stačí se podívat na poslední tři díly pojmenované Advanced Warfare, Black Ops 3 a letošní Infinite Warfare a všem je jasné, že se vývojáři pod vedením vydavatelské společnosti Activision zaměřili na válku budoucnosti. Hráči ale chtějí něco jiného, touží po návratu do minulosti, do historie lidstva.

To jim již v loňském roce mohlo splnit studio Sledgehammer Games, které předtím připravovalo Call of Duty zasazené do Vietnamu. Bohužel okolnosti nechtěly, aby tato nadějná hra spatřila světlo světa. Sledgehammer Games se po rozpadu Infinity Ward (hlavní část vývojářů založila Respawn a začala vytvářet Titanfall ve spolupráci s EA) museli vrhnout na dokončení Modern Warfare 3 a poté se stali jedním ze třech důležitých týmů, které mají na starost Call of Duty.

Jejich projektu z Vietnamu nebylo přáno, Activision se rozhodl, že nebude riskovat. Tohle Call of Duty totiž mělo být v mnoha ohledech jiné. Předně jsme neměli hrát z klasického first-person pohledu, nýbrž z kamery umístěné za zády hrdiny. Titul měl klást velký důraz na hororové prvky a lekačky (ostatně ve Sledgehammer jsou lidé zodpovědní za Dead Space).

Call of Duty: Fog of War mělo být ve stylu Uncharted, formou příběhu. Ve Vietnamu mělo na americké vojáky čekat něco, s čím vůbec nepočítali. Vše se mělo soustředit na tajnou válku v Kambodži a Laosu, přičemž hra v určitých momentech měla připomínat Dead Space, zejména kvůli zasazení do podzemních tunelů navozující strach.

Pokud vám přijde škoda, že jsme si tohle Call of Duty nemohli dosud zahrát, tak se možná dočkáte příští rok. Znovu se začíná hlasitě o Call of Duty: Fog of War mluvit a dokonce sílí názory, že se na něm pracuje. Activision měl přesvědčit zájem o konkurenční Battlefield 1, který nenabídne válku budoucnosti, nýbrž neokoukanou první světovou válku.

Dodejme, že kromě Sledgehammer Games má Call of Duty na starost ještě Infinity Ward (letošní Infinite Warfare) a Treyarch (loňské Black Ops 3). V příštím roce je tak na řadě právě Sledgehammer Games. Bude to návrat do minulosti? Nechme se překvapit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama