Vychází kniha plná rozhovorů s vývojáři O hrách a lidech
Novinka Vychází kniha plná rozhovorů s vývojáři O hrách a lidech

Vychází kniha plná rozhovorů s vývojáři O hrách a lidech

Pavlína Nouzová

Pavlína Nouzová

3

Nechybí Chris Avellone, Ron Gilbert ani Daniel Vávra.

Reklama

Už tuto středu vychází kniha rozhovorů s celkem 37 osobnostmi z prostředí herního průmyslu O hrách a lidech. Jde o výběr toho nejlepšího z časopisu Level, přičemž rozhovory jsou rozšířené oproti verzím, které jste už možná v minulosti v jednotlivých vydáních četli.

Původně se vybíraly na Startovači peníze na vznik digitálního archivu časopisu. Jelikož byl ale cíl mnohonásobně pokořen (vybralo se skoro 1,7 milionu korun, tedy 1121 procent požadované částky), vznikne navíc několik knih. Titul O hrách a lidech přináší rozhovory s takovými osobnostmi, jako je "otec Dooma" John Romero, autor Fable Peter Molyneux, tvůrce několika dílů série Monkey Island Ron Gilbert nebo Chris Avellone, který dělal na řadě ikonických RPG.

Gilbert tu například vysvětluje, proč ho nikdy nelákalo udělat třeba střílečku. Nebo co je jeho nejoblíbenější herní žánr.

Dojde ale i na české vývojáře, jako je zakladatel studia Amanita Design Jakub Dvorský nebo spoluzakladatel Warhorse Daniel Vávra. Ten se v knize rozpovídal například o tom, jak při vývoji Kingdom Come: Deliverance byl jeho tým nervózní ze správného označení: "My jsme se nejvíc báli názvosloví a toho, že se lidé jmenují česky a blbě se to vyslovuje anglicky, nebo to jsou prostě slova, která nikdy neslyšeli. A zatím mi přijde, že si na to nikdo nikdy nestěžoval."

Více z rozhovorů, ale i fotografie a další tematické články jsou na celkem 580 stránkách knihy, kterou lze koupit v e-shopu Xzone. Titul vychází 7. prosince.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama