Jedinečná kniha rozhovorů z herního průmyslu O hrách a lidech dorazí ještě letos
Novinka Jedinečná kniha rozhovorů z herního průmyslu O hrách a lidech dorazí ještě letos

Jedinečná kniha rozhovorů z herního průmyslu O hrách a lidech dorazí ještě letos

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

2

Těšit se můžete na 37 rozhovorů.

Reklama

O hrách a lidech je kniha rozhovorů z časopisů Level, která představuje výběr toho nejlepšího, co se povedlo během posledních deseti let vytvořit. Vznik tohoto díla umožnil Startovač, kde komunita vybrala během kampaně za zdigitalizování celého archívu časopisu Level. Vybrat se v jejím rámci podařilo 1,6 milionu korun, díky čemuž se povedlo požadovaný cíl splnit na 1121 %. A právě značné překročení původního cíle dalo možnost vzniknout trojici knih, z nichž je právě ta první zaměřená na rozhovory.

Průběh tvorby knihy O hrách a lidech komentuje jeden z jejich editorů a spolumajitel časopisu Level Martin Bach takto: „Vybírali jsme rozhovory vzniklé během posledních 10 let existence Levelu. Od té doby, co jsme časopis převzali od velkého vydavatele jsme totiž začali rozhovory považovat za jeden z pilířů nového stylu obsahu. Za osobnostmi jsme jezdili do zahraničí a rozhovory jsme dělali osobně nebo alespoň tváří v tvář přes internet,“

Celkem je možné v knize O hrách a lidech nalézt rovnou 37 rozhovorů s osobnostmi definujícími podobu herního průmyslu v 70. a 80. letech minulého století. V pestré škále autorů lze nalézt Rona Gilberta, který nedávno vypustil do světa pokračování své série Monkey Island nesoucí název Return to Monkey Island. Krom něj vám nabídne také třeba rozhovor s tvůrcem Kingdom Come Danem Vávrou, spolumajitelem Bohemia Interactive Markem Španělem, otcem série Fallout Brianem Fargem, Johnem Romerem, který je pevně spjat s kultovní FPS DOOM a řadou dalších zásadních postav.

Podobu samotného zpracování knihy komentuje Martin Schovanec, spolumajitel Xzone takto: „Při specifikaci knihy jsme se spolu s šéfredaktory Levelu naprosto shodli, že si taková publikace zaslouží luxusní zpracování, díky kterému se stane nepřehlédnutelnou ozdobou knihovny. Všech 580 stran je tak vytištěno na kvalitním 130g papíře a celková váha knihy se blíží 2 kg,

Kniha O hrách a lidech by měla na trh dorazit v prosinci 2022 krátce před vánočními svátky. Přesné datum prozatím není známo. Předobjednat jí však už nyní exkluzivně můžete v Xzone, kde vás její pořízení vyjde na 990 korun.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama