Vydání JRPG The Caligula Effect opět odloženo
Novinka Vydání JRPG The Caligula Effect opět odloženo

Vydání JRPG The Caligula Effect opět odloženo

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Atlus neuvedl důvody a ani nové datum vydání. <strong>Update: Přesto ji PlayStation Store začal prodávat.</strong>

Reklama

Update: I když jsme vás včera informovali o oficiálním odložení vydání hry The Caligula Effect v Evropě, jde hru v její digitální podobě koupit na každém evropském PlayStation Store. Ten náš ji nabízí za 1099Kč.

Původní zpráva: Pokud jste si tento týden brousili zuby na PS Vita JRPG The Caligula Effect, musíme vás zklamat. Atlus opět odložil vydání evropské verze hry z 9. května na blíže neurčený termín. V tiskové zprávě Atlus uvedl pouze to, že: "Hra bude pro PS Vitu k dispozici pouze v digitální verzi a o novém datu vydání vás budeme informovat někdy v budoucnu."

Je to celkem škoda, v Japonsku se prodává už od června 2016 a v Severní Americe od minulého týdne. Zase na druhou stranu jde o hru, svým principem hodně podobnou sérii Persona a tak možná nechce Atlus konkurovat sám sobě. Persona 5 se v Evropě prodává něco přes měsíc a dost hodně fanoušků ji stále ještě hraje.

The Caligula Effect nabízí lidský příběh ve virtuálním světě. Temný příběh středoškolského klubu Go-Home, který podniká všechny možné kroky k tomu, aby jeho členové unikli z digitálního vězení, nazvaného Mobius. Skupina musí porazit seskupení producentů hudby (říkají si Ostinato Musicians), kteří pracují s umělou inteligencí μ. Zároveň se musí jednotliví členové klubu postavit svým temným touhám a vnitřním tajemstvím. Podobnost s Personou není čistě náhodná. Scénář je napsaný veteránem série Persona Tadashi Satomi, který pracoval na první Personě, Personě 2: Innocent Sin a na Personě 2: Eternal Punishment.

Rozdíly tady samozřejmě najdeme. V boji vám bude pomáhat více než 500 NPC, které se mohou do bitvy zapojit. Každá z nich má předem přiřazenou třídu (někteří fungují jako obrana, jiní jako podpora) a každý vás seznámí se svým jedinečným příběhem, který se pomalu odhalí až při dokončení různých úkolů. Ale ve své partě můžete mít pouze 4 postavy, takže si musíte vybírat své spoluhráče moudře.

Bojový systém je silně strategický a tvůrci jej nazvali Imaginary Chain. Jde o to vyzkoušet možnosti a zvolit tu nejlepší. Jakmile se objeví nepřátelé, přejdete do bitvy a následně si můžete vybrat z více než 100 dovedností a porazit je. Při výběru, kterou dovednost použijete, musíte počítat s načasováním a podívat se nejdřív na simulovaný náhled svého útoku. Díky tomu jde maximalizovat škody a řetězit účinné útoky mezi členy skupiny.

Při bojích vám budou hrát originální skladby slavných japonských skladatelů, jako jsou OSTER project, 40mP, 164, cosMo@Bousou-P a další.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama