Vydavatel Prime Matter očekávaného System Shock naštval komunitu
System Shock Novinka Vydavatel Prime Matter očekávaného System Shock naštval komunitu

Vydavatel Prime Matter očekávaného System Shock naštval komunitu

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

7
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Nelíbila se jí AI vytvářející obraz zlé umělé inteligence.

Reklama

Občas se i sebelepší myšlenka může nepěkně zvrhnout. Pěkně to ilustruje akce vydavatelské společnosti Prime Matter, která nechala vytvořit v rámci reklamní kampaně pro System Shock obrázek Shodan skrze software Midjourney, který pracuje s AI. Komunitě se tento krok ani trošku nezamlouval a tak tvůrce zavalila negativními reakcemi. Jeden z uživatelů psal kupříkladu toto: "Takhle se nedělá reklama na hru vytvořenou lidmi s vášní pro sérii,"

Vydavatel Prime Matter očekávaného System Shock naštval komunitu

Proč se společnost Prime Matter rozhodla realizovat tuto myšlenku prezentovala takto: "Umělá inteligence používá umělou inteligenci k tomu, aby si představila, jak by vypadala umělá inteligence ve fyzické podobě (Shodan) byl jedním z prvních příkladů 'Nepřátelské AI' ve videohrách (i když koncept, jehož průkopníkem byl HAL-9000 ve filmu 2001: Vesmírná odysea) a potenciál, že AI bude chytřejší než člověk, je obavou, kterou pociťují mnozí. A vzhledem k dnešním událostem ve společnosti Google se cítí být velmi aktuální."

Prim tím pádem nehrálo ani tak to, že by si chtěla ušetřit práci, nýbrž snaha přinést v rámci prezentace System Shock něco originálního. Ve výsledku se společnosti podařilo získat možná větší pozornost než původně chtěla. Je však otázkou, zda mají uživatelé sociálních sítí přílišný důvod k pobuřování, protože tematicky tento pokus k System Shock opravdu sedí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama