Vydavatelé nechtějí hororový Scorn. Je příliš divný pro mainstream
Scorn Novinka Vydavatelé nechtějí hororový Scorn. Je příliš divný pro mainstream

Vydavatelé nechtějí hororový Scorn. Je příliš divný pro mainstream

Michal Burian

Michal Burian

32

Akční hororové dobrodružství z pohledu první osoby připomínající Vetřelce má před sebou nelehkou cestu.

Reklama

Hráči se stále častěji ozývají a volají po netradičních hrách. Utěšit by je mohl projekt s názvem Scorn. Jde o hororové akční dobrodružství z pohledu první osoby, za kterých stojí malé nezávislé studio Ebb Software. V něm aktuálně pracuje pouhých sedm zaměstnanců.

Scorn to ale nebude mít vůbec jednoduché. Přestože ho mnozí přirovnávají k dílům švýcarského umělce H.R. Gigera, který navrhnul Vetřelce. Vydavatelé totiž Scorn nechtějí. Vývojáři obešli společnosti, slyšeli od nich ale pouze to, že je nepodpoří. Scorn se jim zdá příliš divný pro mainstream hráče. Jinými slovy jde o titul, který by si našel jen malou skupinku hráčů. Do takového počinu se vydavatelům jednoduše nevyplatí investovat.

Ebb Software mají před sebou těžké období, nutně potřebují sehnat peníze, aby se s projektem mohli posunout dál. Zvažovali i různé kampaně, kdy by mohli na vývoj přispět sami hráči. Je to ovšem těžké, Scorn je na začátku svého vývoje a autoři nemají jednoduše co ukázat. Tím pádem by celá kampaň byla k ničemu. Určitě by potencionálním přispěvatelům nestačilo vidět pár konceptů a přečíst si jak má Scorn vypadat, co má nabízet apod.

Navíc Ebb Software tvrdí, že potřebují na dokončení nemalé množství finančních prostředků. Z toho důvodu pochybují, že by sumu vybrali, i když nechtěli být konkrétní. Podle všeho půjde o miliony amerických dolarů.

Tvůrčí celek nechce hodit Scorn do koše. Zatím se rozhodli prezentovat hru prostřednictvím různých nákresů a konceptů, stejně tak prozradili, že titul poběží na Unity 5 engine (původně byl ve vývoji za použití Unity 4 engine) a je plánován primárně pro PC, i když časem chtějí zvážit port pro PlayStation 4. Ale to pouze v případě, že se Scorn dodělá na PC a prodá potřebné množství kusů.

O Scorn toho moc nevíme, z artworků lze poznat, že by šlo o hororové dobrodružství, kde se setkáme s nejrůznějšími formami života. Mohla by to být zajímavá hra. Uvidíme, zda Ebb Software nakonec naleznou investora.

Připomeňme, že o Scorn se spekulovalo ještě před E3. Tou dobu se mělo za to, že jde o exkluzivitu pro PS4 od Sony.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama