Výhrůžky naplněny, o Vánocích nefungoval PSN a Xbox Live
PlayStation 3 Novinka Výhrůžky naplněny, o Vánocích nefungoval PSN a Xbox Live

Výhrůžky naplněny, o Vánocích nefungoval PSN a Xbox Live

Michal Burian

Michal Burian

181

K DDoS útokům se přihlásila skupina Lizard Squad.

Reklama

Pokud jste dostali novou konzoli nebo novou hru a doufali jste, že si ji budete moci hned vyzkoušet, tak jste měli smůlu. Na Štědrý den a Boží hod si totiž skupina Lizard Squad za cíl vybrala útoky nejen na PlayStation Network a Xbox Live, ale i další populární herní služby. Lizard Squad tak splnili své sliby, před několika týdny totiž varovali, že o svátcích přijdou největší DDoS útoky na servery. Těm se bohužel nelze bránit.

Co je DDoS? „Jde o techniku útoku na internetové služby nebo stránky, při níž dochází k přehlcení požadavky a pádu nebo minimálně nefunkčnosti a nedostupnosti pro ostatní uživatele,“ dočteme se na Wikipedii.

DDoS útok vás nikterak neohrozí, útočníci nezískají vaše osobní údaje (ani data o kreditní kartě). I tak jde o velmi nepříjemnou věc, která zamezila spoustě hráčům zahrát si o svátcích multiplayer ve hrách a celkově se připojit na služby Sony a Microsoftu.

Společnosti Sony a Microsoft se omluvily za problémy a děkují všem uživatelům za trpělivost. Nicméně, dnes už by měl PSN i Xbox Live fungovat, i když určité problémy jsou stále hlášeny. Stav všech populárních služeb a stránek můžete sledovat na downdetector.com.

Aktualizace: Skupina Lizard Squad by již útoky neměla opakovat. Kim Dotcom (zakladatel služby MEGA) nabídl všem členům celoživotní vouchery, pokud mu slíbí, že s útoky okamžitě přestanou. Otázkou je, zda Kim Dotcom udělal dobře. Aby se kvůli úplatku neobjevily další skupiny, které budou útočit na populární služby s vidinou, že něco dostanou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama