Vyšla česká hra Train to Sachsenhausen, na PC i mobilech je zdarma
Train to Sachsenhausen Novinka Vyšla česká hra Train to Sachsenhausen, na PC i mobilech je zdarma

Vyšla česká hra Train to Sachsenhausen, na PC i mobilech je zdarma

Filip Svoboda

Filip Svoboda

3
Platformy Windows PC Apple iOS Android Android

Charles Games prozkoumávají další důležitou kapitolu našich dějin.

Reklama

Pražské studio Charles Games má na kontě úspěšné historické edukativní hry Attentat 1942 a Svoboda 1945: Liberation. Teď přichází s kratším počinem pro mobily a PC, který nás vezme do roku 1939, abychom v kůži mladého studenta medicíny prožili události spojené s uzavřením vysokých škol 17. listopadu.

Adventura podle autorů kombinuje prvky interaktivního románu a karetní hry. Hráči mají navíc činit rozhodnutí, která výrazně ovlivní děj a povedou k několika radikálně rozdílným koncům. „Train to Sachsenhausen je krátká a intenzivní zkušenost, ve které může každé rozhodnutí ovlivnit váš osud,” vysvětluje hlavní designer Vít Šisler.

Jak je už u her od Charles Games zvykem, prezentuje se i Train to Sachsenhausen výraznou komiksovou stylizací, kterou doplňuje o reálné dochované záznamy a výpovědi pamětníků v takzvaném virtuálním muzeu.

Hra vznikala ve spolupráci s organizací Živá paměť, která se stará o oběti totalitních režimů a snaží se uchovat jejich vzpomínky pro následující generace. Train to Sachsenhausen je k dispozici na Android, iOS a PC zdarma.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama