Výsledky hlasování čtenářů o hře roku 2022
Speciály Článek Výsledky hlasování čtenářů o hře roku 2022

Výsledky hlasování čtenářů o hře roku 2022

Redakce

Redakce

16
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Jedna hra letos opravdu vládne.

Reklama

Čtenáři Zingu sedm dní hlasovali v anketě o nejlepší hru roku 2022 a zde jsou výsledky:

1. místo: Elden Ring

Opět jste nám udělali velkou radost, stejně jako v minulých ročnících jsme i letos velmi hrdí na to, jakou hru čtenáři Zingu vybrali pro příčku nejvyšší. Elden Ring dokázal překonat vysoká očekávání fanoušků, ale také přivést k tomu žánru (a k tvorbě tohoto velmi mimořádného japonského studia) doslova miliony zcela nových hráčů. Bezesporu největším zázrakem je, že hra takto obrovská drží velmi dobře pohromadě, svět na sebe přirozeně navazuje a zároveň v každém koutě nabízí něco zajímavého, s velkou záplavou nápaditých bossů, nepřátel, pastí a lokací. Odvaha tvůrců vypustit hráče do tohoto světa s naprosto minimálním voděním za ručičku přitom pomohla připomenout, jak důležitý je pocit vlastního objevování a rozhodování pro celkový zážitek z hraní. Ragnarok možná nabídl stravitelnější PŘÍBĚH a Horizonu možná dominuje krásnější GRAFIKA, ale Elden Ring je zkrátka ta nejlepší HRA letošního roku.

Výsledky hlasování čtenářů o hře roku 2022

2. místo: God of War Ragnarok

I ti největší fanoušci této hry mezi námi se shodli, že je při průchodu občas štvalo, když museli přestat koukat na jednu z těch strhujících příběhových sekvencí a museli místo toho začít hrát nějakou tu bojovou sekvenci. To ale vůbec není kritika soubojů v Ragnaroku, naopak: je to nejvyšší možná pochvala tomu naprosto strhujícímu příběhu, kterým je tahle hra vybavená. Díky pestřejšímu zástupu úžasně propracovaných a zahraných postav vás tenhle příběh strhne jako uragán a jakmile se jednou rozjede, je skoro nemožné si dát pauzu, dokud se nedozvíte, jak vše dopadne. PlayStation Studios opět dokázali, že pokud jde o posouvání laťky příběhového vyprávění ve videohrách, jsou hodně napřed před všemi ostatními. Samozřejmě ale nechybí také ohromující výprava a vypilovaná hratelnost.

Výsledky hlasování čtenářů o hře roku 2022

3. místo: Horizon Forbidden West

Tahle série to má opravdu těžké. Ačkoliv nabízí jeden z nejzajímavějších sci-fi světů ve videohrách a disponuje dost možná nejpůsobivější grafikou ze všech letošních her, oba hlavní díly série vyšly prakticky zároveň s titulem, který doslova přepsal dějiny herního průmyslu. V takové konkurenci nešťastný Horizon bohužel vždy zůstal poněkud ve stínu. Pořád se ale jedná o neskutečně nádhernou hru, s velmi sympatickou hlavní hrdinkou a naprosto jedinečným bojovým systémem. Příběh letos nabídl zajímavé vykročení novým směrem a podobně jako Ragnarok vsadil na početnější skupinu zajímavých postav. Pokud patříte mezi ty hráče, kteří se rádi procházejí (nebo potápějí) v krásné krajině či trávíte nejvíce času ve foto-módu, pak není divu, že tohle pro vás byla hra roku.

Výsledky hlasování čtenářů o hře roku 2022

První dvě místa mezi sebou svedla natolik lítý boj, že dokonale "vyfoukla" hlasování pro ostatní hry na nižších příčkách - především díky tomu se hned několik z nich dokázalo umístit doslova na stejné příčce vašeho žebříčku, což vedlo k docela zábavným kombinacím žánrů i kvality:

4. místo: A Plague Tale: Requiem

5. místo: Dying Light 2: Stay Human

6. místo: Total War: Warhammer III

7. místo: Gran Turismo 7 + Stray + Pentiment

8. místo: Mount and Blade II: Bannerlord + The Last of Us Part I

9. místo: The Callisto Protocol + Xenoblade Chronicles 3

Vylosovaným vítězem soutěže o kupón na nákup v herním obchodě Xzone se stává TrueT. Gratulujeme.

Výsledky hlasování čtenářů o hře roku 2022

Všem ostatním děkujeme za čtivé komentáře a už teď chystáme další soutěže.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama