Výstava umění v českých hrách ukáže třeba koncepty Creaks a Army Reforger
Novinka Výstava umění v českých hrách ukáže třeba koncepty Creaks a Army Reforger

Výstava umění v českých hrách ukáže třeba koncepty Creaks a Army Reforger

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Spolupořádají ji Amanita, Bohemia Interactive a Warhorse.

Reklama

Pořadatelé výstavy, která nese název Herní svět – Umění v českých videohrách, chtějí dokázat, že videohry jsou rozmanitou, přesto opomíjenou formou umění. Výstava představí hry tří předních českých studií a dá nahlédnout do procesu jejich tvorby. Akce potrvá od 7. července do 26. srpna přičemž vernisáž připadne na 12. července od 18 hodin. Herní svět bude hostit Galerie Caesar v Olomouci.

„I když se videohrám nedostává takové pozornosti jako filmu a hudbě, stávají se naprosto nezanedbatelnou součástí životů více než dvou miliard lidí na celém světě,“ vysvětlují pořadatelé a vyzdvihují celosvětovou velikost herního průmyslu, která překonává třeba hudební a filmový průmysl dohromady „Videohry (...) mohou být de facto vrcholnou formou umění, jelikož snoubí spoustu oblastí lidské kreativity, a to i té umělecké.“

Na výstavě se setkáme s projekty tří českých celosvětově známých studií. Amanita Design přiveze práci Radima Jurdy a Jana Chlupa na hře Creaks – prvotní skici a návrhy, ručně kreslená pozadí, malby obrazů ve hře a ukázky z finální podoby hry.

Bohemia Interactive se pochlubí aktuálním titulem. Vedle ukázek grafiky ze hry Arma Reforger si pro návštěvníky vývojáři připravili vizuální koncepty Josefa Surého nebo propagační fotografie, za nimiž stojí Stanislav Petera. Třetím vystavovatelem je pražský tým Warhorse Studios, který má zatím na kontě Kingdom Come: Deliverence. Z něj také ukáže koncepty, návrhy a screenshoty, které vznikaly v týmu Mikuláše Podprockého.

„S přispěním originálního přístupu výtvarníků a díky cílevědomé práci všech profesí v herních studiích jsme svědky celosvětových úspěchů českých her a naše výstava napomůže se novým herním světům přiblížit,“ věří pořadatelé.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama