Vývojáři druhého Stalkera čelí vydírání ze strany ruských „hráčů“
S.T.A.L.K.E.R. 2 Novinka Vývojáři druhého Stalkera čelí vydírání ze strany ruských „hráčů“

Vývojáři druhého Stalkera čelí vydírání ze strany ruských „hráčů“

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC

Hrozí zveřejnění citlivých materiálů ze hry.

Reklama

Vývojáři z ukrajinského studia GSC Game World, kteří se po začátku ruské invaze museli z části přesunout do Prahy, v posledních dnech čelí vydírání ze strany ruské komunity. Ruští hackeři se dle posledních zpráv dostali k materiálům z očekávané hry S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. Má se jednat především o obrázky a koncepty z rozpracované verze hry, které mají v součtu 30 GB. Hackeři následně začali vývojářům vyhrožovat jejich zveřejněním, pokud nesplní následující požadavky.

V první řadě má studio změnit přístup k hráčům z Ruska a Běloruska a omluvit se jim za dosavadní jednání. Rovněž má dojít k odbanování uživatele s přezdívkou NF Star na oficiálním Discordu hry. Třetí požadavek se týká navrácení ruské lokalizace, jejíž plánovaná implementace byla po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu zrušena. Zejména druhý požadavek napovídá tomu, že za odcizením dat i samotnými výhrůžkami opravdu stojí někdo z komunity okolo hry, který byl dříve zabanován na oficiálním Discordu.

Zástupci GCS Game World na vzniklou situaci zareagovali na Twitteru. V příspěvku, který si můžete přečíst níže, uvádí, že čelí permanentním kybernetickým útokům a různým výhrůžkám už více než rok. Veškeré snahy o poškození procesu vývoje a reputace studia vývojáři však označili za marné. Hráče a opravdové fanoušky ale prosí, aby se vyhnuly sdílení těchto materiálů, které se zřejmě postupně objeví na internetu. Na výše zmíněné požadavky samozřejmě autoři nemíní přistoupit.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl by měl vyjít v průběhu letošního roku na PC (Steam) a Xbox Series X/S. Hra v den vydání zamíří také do předplatného Xbox/PC Game Pass.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama