Warhorse přiklusalo s novým video updatem Kingdom Come
KC: Deliverance Novinka Warhorse přiklusalo s novým video updatem Kingdom Come

Warhorse přiklusalo s novým video updatem Kingdom Come

Denis Rus

Denis Rus

45

Páté video se zaměřuje na jednu z těch vůbec nejdůležitějších složek hry – NPC a umělou inteligenci.

Reklama

Dan Vávra posluchače a diváky v nejnovějším videu přivítá sdělením, že se bude mluvit o NPC a AI, což jsou bezpochyby velmi důležité atributy většiny ambiciózních her, tím spíš velkých RPG, která na interakci s okolím a postavami do značné míry staví. Protože ale Dan, jak sám uvádí, o těchto složkách nic neví, o NPC se rozpovídal Viktor Bocan a AI si vzali na starost lidé z Karlovy univerzity.

Začíná se klasikou: NPC se chovají jako normální lidé, takže si žijí svým životem, ráno vstanou a jdou do práce (ale pokud třeba prší, tak počkají, až přestane), večer jdou spát. Kromě toho mají samozřejmě své záliby – chodí do hospody nebo rybaří a obecně reagují na dění kolem sebe.

Viktor dále zmiňuje, že v Kingdom Come nebudou žádné NPC, které by sloužily čistě k zadávání úkolů. Jsou to taky lidé, kteří přes den pracují a v noci spí, takže pokud je budete chtít v noci zastihnout a nebudete je chtít budit (což se negativně promítne do vašich vztahů), odejdete s nepořízenou. Tohle je jedna z věcí, která působí ve většině her nepatřičně, protože vedlejší postavy s úkoly existují ve světě pouze kvůli hráči a většinou stojí poslušně na místě dnem i nocí. Kingdom Come se tedy pokusí přistupovat i k této složce co možná nejrealističtěji.

Denní cyklus a umělá inteligence se pak samozřejmě týká i zvířat. Ta spí, pobíhají po dvorku, pasou se nebo zobou zrní. Slepice ani ovce na vás asi nezaútočí, ale kanec v lese už může představovat reálné nebezpečí, pokud se cítí ohrožen.

Na zbytek už se ale podívejte sami a těšte se na příští video, v němž nás čeká nejméně 30 minutová ukázka z buildu, který Warhorse prezentovalo i vydavatelům.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama