Warner Bros. Interactive Entertainment se prodává
Novinka Warner Bros. Interactive Entertainment se prodává

Warner Bros. Interactive Entertainment se prodává

Johny

Johny

43

Firma Warner Bros. Games a všechny její vývojářská studia jsou na prodej. Zájem projevili EA, Activision Blizzard a Take-Two.

Reklama

Americká telekomunikační společnost AT&T dle zahraničních médií plánuje prodat videoherní divizi Warner Bros. Interactive Entertainment (vystupující i pod názvem Warner. Bros. Games) za 4 miliardy amerických dolarů. AT&T má na kontě dluh ve výši 200 miliard dolarů, a tak hledají způsoby, kde získat peníze.

V roce 2018 AT&T zakoupili firmu Warner Media, která má pod sebou divize jako WarnerMedia Entertainment, WarnerMedia News & Sports, WarnerMedia Sales & International a dceřinou společnost Warner Bros., pod kterou spadá právě Warner Bros. Interactive Entertainment starající se o videohry. V té době AT&T zaplatili za Warner Media 109 miliard dolarů, čímž jejich dluh vzrostl na 200 miliard dolarů a od té doby investoři společnosti hledají způsoby, jak se dluhu zbavit. Kromě prodeje Warner Bros. Games bylo investory navrhováno i prodej DirecTV, poskytovatele přímého satelitního vysílání v USA, v Jižní Americe a Karibiku.

Společnosti, které zakoupí Warner Bros. Games nedostanou však přístup k herním licencím sérií Harry Potter, Batman Arkham, Mortal Kombat a dalším, protože ty vlastní samotný Warner Bros, avšak může dojít ke vzniku komerční licenční smlouvy, kde AT&T bude nadále získávat z těchto sérií peněžní příjem.

O Warner Bros. Games údajně již projevily zájem velikáni jako Electronic Arts, Activision Blizzard a Take-Two Interactive Software, ale ani jeden se k situaci prozatím nevyjádřil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama