Wii U je méně výkonné než PS3 a Xbox 360, tvrdí vývojáři
Novinka Wii U je méně výkonné než PS3 a Xbox 360, tvrdí vývojáři

Wii U je méně výkonné než PS3 a Xbox 360, tvrdí vývojáři

Michal Burian

Michal Burian

15

Po grafické stránce nová konzole od Nintenda těm současným prý konkurovat nebude.

Reklama

Několik vývojářů pod podmínkou anonymity prozradilo webu GamesIndustry.biz informaci, že připravovaná konzole Nintendo Wii U je méně výkonná než současná generace, tedy PlayStation 3 a Xbox 360.

"Grafická stránka není tak silná, není to jak u PS3 a Xboxu 360," nechal se slyšet jeden z vývojářů. "Wii U nedrží krok se současnými konzolemi, není tu tolik shaderů. Je tu několik moderní věcí, které jsou zajímavé a lepší, například moderní design," dodal druhý.

Vypadá to, že Nintendo muselo do jisté míry omezit náklady na výrobu Wii U. Podle dostupných informací to znamená, že některé aspekty konzole musely být osekány jako například GPU, CPU a RAM za účelem, aby udrželi dostatečně nízkou prodejní cenu, protože barevná dotyková LCD obrazovka je dost drahá.

Pro úplnost dodejme, že se nedávno tvůrci Darksiders 2 nechali slyšet, že jejich Wii U verze hry bude skoro totožná s těmi na PC, PS3 a Xboxu 360.

Jak to nakonec bude, se dozvíme v červnu na E3, kde má být Wii U kompletně představeno. Vyjít by mělo koncem roku, podle nejnovějších neoficiálních zpráv v listopadu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama