Wizards of the Coast údajně zrušili vývoj pěti her
Novinka Wizards of the Coast údajně zrušili vývoj pěti her

Wizards of the Coast údajně zrušili vývoj pěti her

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Baldur's Gate III mezi nimi není.

Reklama

Podle informací novináře Jasona Schreiera a agentury Bloomberg měla společnost Wizards of the Coast zrušit vývoj pěti svých videoherních titulů. Vydavatel známý především pro své stolní hry jako Dungeons & Dragons nebo Magic: The Gathering tak zmírňuje svoje ambice na poli digitální zábavy.

Nevíme přesně, o jaké projekty jde a kolik z nich už stihla společnost oznámit. V ohrožení ale není očekávaný Baldur's Gate III od Larian Studios, který by měl vystoupit z early accessu už letos. Naopak se dozvídáme, že nejméně jeden titul byl interní a měl nést kódové označení Jabberwocky, alespoň dva vznikaly externě a nacházely se v raných fázích vývoje.

Rušení projektů a propouštění (byť podle vyjádření společnosti méně než patnácti zaměstnanců) může být způsobeno i nepříliš úspěšným rokem mateřské firmy Hasbro, jejíž cena akcií klesla loni o 40 %.

Mezi významná interní studia Wizards of the Coast patří například Archetype Entertainment a Skeleton Key, obě vedená veterány BioWare, nebo Invoke Studios, které se po nepříliš úspěšném Dungeons & Dragons: Dark Alliance pustilo do vývoje AAA hry ze stejného univerza. Není ovšem zřejmé, zda se hromadné rušení projektů dotklo některého ze jmenovaných týmů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama