Wolfenstein 2: The New Colossus láká na fiktivní skopčácké produkty
Novinka Wolfenstein 2: The New Colossus láká na fiktivní skopčácké produkty

Wolfenstein 2: The New Colossus láká na fiktivní skopčácké produkty

Martin Cvrček

Martin Cvrček

27

Je libo superpivo nebo německé vepřové klobásky?

Reklama

Dnes se sociální sítě plní příspěvky spojenými s herními oslavami 4. července, tedy amerického svátku Dne nezávislosti. Jeden z nich ale poněkud vyčnívá, a to ten, který pochází od tvůrců Wolfensteina. Přání využívající motivy nedávno oznámené střílečky Wolfenstein 2: The New Colossus totiž v kontrastu se vším americkým patriotismem láká na produkty, které existují díky tomu, že jsou Spojené státy ve hře okupovány nacisty.

Níže můžete vidět plakáty, které úsměvným způsobem lákají hráče (a tedy i obyvatele herního světa, kterému vládnou nacisté) na vepřové klobásy a na superpivo. Není těžké rozpoznat vliv motivů spojených s reálnými i čistě herními aspekty nacismu, ale vše je samozřejmě lokalizované pro potřeby anglicky mluvících obyvatel USA.

Vydání takových materiálů nám v první řadě říká několik věcí. Zaprvé fakt, že tvůrci nového Wolfensteina mají rádi nekorektní recesi, protože vydat v souvislosti s Dnem nezávislosti něco takového, to chce určitě odvahu nebo zvláštní smysl pro humor. Zadruhé je nyní jisté, že The New Colossus půjde ve stopách předešlého dílu s podtitulem The New Order, v němž bylo také možné narazit na různé fiktivní produkty, třeba konzervy s klobásami či zelím.

Svět Wolfensteina byl zkrátka posledně zaplněn různými výrobky (kromě jídla šlo třeba o prací prášek nebo různé druhy časopisů a knih) a tahle netradiční oslava 4. července naznačuje, že návrat do toho světa nabídne totéž a že si vývojáři z MachineGames stále libují v disciplíně známé jako environmental storytelling. A jen tak mimochodem, pozadí plakátu se superpivem nabízí bližší pohled na nový typ nepřítele, s nímž se při hraní setkáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama