World of Tanks – dojmy z bety
Preview WoT Článek World of Tanks – dojmy z bety

World of Tanks – dojmy z bety

Daniel Kamenický

Daniel Kamenický

32

World of Tanks je hra, jenž má simulovat bojiště, kde vládnou tanky. Ovšem ne každá hra se povede tak, jak její autoři chtěli nebo předpokládali. Jak je na tom hratelná beta?

Reklama

Když hru, tak pořádně

Kdysi dávno za temných časů se zrodila představa o dokonalé hře. O hře, jež měla simulovat bitevní pole s tanky. Hra měla být realistická a dobře graficky i hratelně zpracovaná. Bohužel, co čert nechtěl, sny zůstaly sny a WoT se bohužel ztratil někde na půl cesty mezi dobrou hrou a německým simulátorem bagrování.

Je nám jasné, že hra je teprve v uzavřené betě a do jejího vydání zbývá ještě skoro rok, ovšem chtělo by to předělat celou hru od základů, aby si vývojáři vůběc nějak pomohli. První, co vás odradí od hraní je složitě a moc chaoticky udělaná garáž, v níž spravujete své tanky. Ty si můžete vylepšovat, upgradovat a opravovat. Bohužel, některé tyto funkce jsou zakopány těžce hluboko v menu a jejich objevování působí jako hledání jehly v kupce sena.

Graficky hra hodně kulhá

World of Tanks nabízí širokou škálu tanků, o volbu tedy není nouze. Tanky jsou i celkem graficky hezky provedené a snaha o autentičnost se vývojářům nezapře. Tanků můžete mít hned několik, a pokud vám nestačí místo, můžete si jednoduše dokoupit další slot pro vehikl navíc. Nakupování zde probíhá za herní peníze (goldy), za které můžete nakupovat své obrněnce a následně je vylepšovat nebo opravovat.

Když se konečně dostaneme na bitevní pole se svým mazlíčkem, čeká na nás celkem rozlehlá mapa, jež bohužel není moc vizuálně přitažlivá. Domy zde působí spíše jako krabice, stromy jako chlupaté špejle a o plotech už se ani nebudu zmiňovat. Očekávali jsme navíc nějaké hezké zničitelné prostředí, jak slibovali autoři. Můžete si projet plotem, senem a dokonce i některými stromy, ovšem nějaké perfektní animace ničeni okolí nečekejte, překážka totiž jen zmizí nebo si lehne na zem. Pokud navíc střelíte do země dělem, zasažená část se pouze obarví na černo a tváří se jako zničená. Toto „poškození“ tam navíc nezůstane ani do konce hry.

Přece to musí jít i lépe, ne?

Co musíme pochválit je automatické připojování na servery. Sice zatím ještě nefunguje moc spolehlivě, ale je to jedna z věcí, u níž svítá zdárný konec. Prostě jen kliknete na tlačítko a hra vám vybere ideální server pro hraní. WoT nabízí pouze team deathmach mód, ve kterém jste rozděleni na dva týmy a snažíte se vyhladit celou populaci toho druhého.

Zaměřování nepřítele je uděláno značně divně. Nepřítele vidíte, aniž byste museli spatřit jeho tank. Nad jeho vozidlem totiž svítí červená tečka, která vám ukazuje jeho pozici. Poté (pokud není ve výhledu žádná neprůstřelná překážka) stačí pouze najet zaměřovačem podle instinktů pod červený bod, dokud se vám nezobrazí červeně ohraničený tank. Pak stačí zapnout automatické zaměřování a střílet, střílet a střílet. Není to až moc jednoduché?

Bugů je tu zatím dostatek. Zasekávání se o stromy, které jsou několik metrů vzdálené, nebo možnost vjet z půlky tankem skrze dům či kopec. Vezmeme-li ale v úvahu, že se prozatím jedná o betu, nemůžeme to mít vývojářům za zlé.

Hra měla silný potenciál a je nám jasné, že si svou základnu fanoušků získá. My ovšem doufáme, že se vývojáři nespokojí jen se skalními fanatiky přes tanky a budou chtít jít dál. Proto se modlíme, aby vývojáři doopravili a dodělali ty chyby, které by mohli leckoho odradit. Přeci jen, je to zajímavý námět, který ještě nemá konkurenta.

Za klíč do bety děkujeme české oficiální stránce www.worldoftanks.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama