Xanadu Next, Senran Kagura: Shinovi Versus a Little King’s Story vyjdou na západě na PC
Novinka Xanadu Next, Senran Kagura: Shinovi Versus a Little King’s Story vyjdou na západě na PC

Xanadu Next, Senran Kagura: Shinovi Versus a Little King’s Story vyjdou na západě na PC

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

3

Společnost XSEED plánuje prostřednictvím Steamu vydat trojici her.

Reklama

Spolenost XSEED Games se poslední dobou zaměřuje také na vydávání původně čistě japonských nebo konzolových her také na PC platformu. Novou trojicí takovýchto her je Xanadu Next, Senran Kagura: Shinovi Versus a Little King's Story, které začnou být distribuovány na západě prostřednictvím služby Steam v průběhu roku 2016.

Hra Xanadu Next vyšla dříve v Japonsku na PC v roce 2005, Senran kagura: Shinovi Versus pak byla určena pro handheld PS Vita a je pouze rok stará a Little King's Story byla poprvé vydána na Wii v roce 2009.

Začneme přiblížením posledně jmenované. Little King's Story se má objevit někdy začátku roku 2016. Ikdyž byla původně navrhnuta pro konzoli Wii, bude na počítačích k mání v celé své kráse, jen převedena do HD rozlišení. Prožijete v ní příběh malého chlapce Coroba, který nalezne korunu s tajemnou silou. Díky ní dokáže okouzlit jakoukoliv osobu a přinutí ji následovat jeho kroky. Ve své vesnici se prohlásí za nového krále a začne svůj domov přetvářet do podoby toho vůbec nejlepšího království.

Little King's Story kombinuje simulace života a real-time strategie s velkým množstvím adventurních prvků, vyprávěné v okouzlujícím příběhu. Každá NPC postava ve vesnici má vlastní osobnost a hráči mohou těmto měšťanům přikázat plnit různé úkoly, které ale mají i vedlejší užitek. Třeba hledáním pokladu objevujete nové oblasti. Ve hře budete spojovat okolní království pod jednu vlajku a stanete se tak nejlepším králem na světě! Little King's Story má datum vydání naplánováno na PC platformu na počátek roku 2016.

Druhým titulem je Xanadu Next, který vyjde někdy na jaře roku 2016. Toto RPG se hlavně zaměřuje na zkoumání prostředí a na svědomí jej má studio Nihon Falcom. Znát je můžete díky povedeným RPG sériím Ys nebo The Legend of Heroes. Xanadu Next si bere za vzor jejich nesmírně populární sérii Dragon Slayer a je duchovním nástupcem kultovního Faxanadu z 80. let. Hlavním hrdinou je vážně zraněný rytíř, který dostane novou chuť do života díky starověké magii. Musíte ale najít legendární meč jménem Dragon Slayer, protože jen on vám zajistí další přežití.

Příběh se odehrává na středověkou Evropou inspirovaném ostrově Harlech. Budete zde prohledávat mnoho různých a vzájemně propojených oblastí, budete v reálném čase bojovat se zákeřnými nepřáteli a učit se různé dovednosti, spojené s různými zbraněmi, které při svém cestování naleznete. Na posílení vám bude sloužit různorodá výbava, díky takzvaným Guardians získáte pasivní dovednosti a při přechodu na vyšší úroveň zase body pro zlepšování vašich statistik. Velké množství záhad kolem starověké země Xanadu čeká na vaše odhalení. Xanadu Next vychází na jaře 2016 pro počítače se systémem Windows.

Bojová hra Senran Kagura: Shinovi Versus vyšla prozatím pouze na konzoli PS Vita a nyní se naše krásné Shinobi dívky objeví v HD rozlišení na PC. Senran Kagura: Shinovi Versus navazuje na události, které se odehrály v dílu Senran Kagura Burst, kdy studentky z mezinárodní akademie Hanzo soupeřily se svými zapřísáhlými nepřáteli z tajné dívčí akademie Hebijo. Dívky z Hebija jsou nyní v ilegalitě a vytvořily žoldáckou skupinu známou jako Homura Crimson Squad. Obě skupiny se ve Shinovi Versus musí vypořádat se dvěmi novými druhy nepřátel: studentkami z mimořádně tvrdé dívčí akademie Gessen a s novou generací studentek z Hebija.

Všechny fanoušky oblíbené prvky, jako jsou šílené vzdušné komba, bojové techniky Secret Ninja a ničení oblečení při soubojích, si bude nyní možno užít v HD rozlišení. Každá ze čtyř škol nabídne vlastní příběhovou linii a co je jistě potěšující, hra bude v původním japonském dabingu, doplněném různými komentář s anglickými titulky. V nabídce je opět 20 hratelných postav, každá s vlastním bojovým stylem a pestrou paletou speciálních dovedností. Senran Kagura: Shinovi Versus má termín vydání na PC platformě naplánován na léto roku 2016.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama