Xbox 360 ovládl vánoční trh v ČR
Xbox 360 Novinka Xbox 360 ovládl vánoční trh v ČR

Xbox 360 ovládl vánoční trh v ČR

Michal Maliarov

Michal Maliarov

7

Herní konzole Xbox 360 společnosti Microsoft zažila nejsilnější rok ve své historii, a to i v ČR.

Reklama

České domácnosti si v předvánoční sezóně oblíbily zejména revoluční pohybové ovládání Kinect pro Xbox 360. Razantní nárůst uživatelů v řádu desítek procent zaznamenala také online komunitní služba Xbox Live.

„Loňské Vánoce patřily nejen silným titulům a zavedeným značkám Forza Motorsport nebo Gears of War pro klasické hráče. Za naším úspěchem stojí především pohybový senzor Kinect pro Xbox 360. Jednotliví uživatelé i celé rodiny si oblíbili zcela nové možnosti hraní a nabídku originálních her,“ říká Michala Králová, marketingová manažerka společnosti Microsoft.

„V letošním roce chystáme především pokračování zavedených značek s podporou senzoru Kinect. Zaměříme se také na nové multimediální možnosti využití Xboxu. První vlaštovkou je možnost přehrávání videí z YouTube, kterou jsme uvedli počátkem ledna.“

Herní konzole Xbox 360 v číslech:

- prodáno více než 66 miliónů konzolí v 38 zemích

- prodáno více než 18 miliónů pohybových senzorů Kinect v 38 zemích

- skoro 40 miliónů uživatelů online komunitní služby Xbox Live v 35 zemích

- za 8 miliónů prodaných kusů během 60 dní od zahájení prodeje získal Kinect Guinnessův rekord za nejrychleji prodávanou spotřební elektroniku

    Popularitu konzole potvrzuje již druhé ocenění „Produkt roku 2011“ nákupního rádce Heureka.cz. Xbox 360 vloni podobně jako v roce 2010 zcela ovládl kategorii herních konzolí. Ocenění je o to významnější, že je udělováno na základě skutečných nákupních preferencí uživatelů portálu.

    Reklama
    Reklama

    Komentáře

    Nejsi přihlášený(á)

    Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

    Rychlé přihlášení přes:

    Google Seznam Discord Discord
    Reklama
    Reklama