Xbox Anaconda, Lockhart, Anthem a Maveric? Anakonda má mít SSD disk
Novinka Xbox Anaconda, Lockhart, Anthem a Maveric? Anakonda má mít SSD disk

Xbox Anaconda, Lockhart, Anthem a Maveric? Anakonda má mít SSD disk

Michal Burian

Michal Burian

16
Platformy Xbox Xbox One

Dvě z nich mají dorazit na pulty obchodů už v příštím roce. Nová generace potom v roce 2020.

Reklama

V nadcházejících dvou letech má mít Microsoft v plánu vydat hned čtyři různé verze konzole Xbox. Po vzoru Xboxu One S a Xboxu One X má americká společnost v roce 2020 uvést na trh dvě verze nové generace Xboxu. Nejdražší verzí má být Xbox Anaconda, která údajně disponuje SSD diskem, jenž výrazně zlepší výkon konzole. Na druhé straně se nachází Lockhart. To je levnější ekvivalent Anacondy, prý se srovnatelným výkonem jako má teď Xbox One X. Důležité je, že obě mají být kompatibilní se současnou generací her.

Osobně mi nejde moc na rozum, proč by Microsoft v roce 2020 vydával konzoli, která bude mít srovnatelný výkon se současným Xboxem One X. Tady spekulace malinko skřípají. Místo toho by se mi líbila představa, že Xko zůstane a bude to levnější varianta k nové generace, tedy k Anakondě. Ledaže by Lockhart byla pouze revize Xka. To už by smysl dávalo.

Už v příštím roce se má začít prodávat Xbox Anthem a Xbox Maveric. První jmenovaný je pouze přepracovaná verze modelu Xbox One S, která bude ještě levnější díky sníženým výrobním nákladům. Novinkou ještě bude Maveric. Ten bude určen pro digitální verze her, nebude mít tedy žádnou mechaniku, což nejspíš znamená, že konzole bude menší a ještě levnější. Microsoft u něj spoléhá na Xbox Game Pass a Xbox Live Gold. Tato konzole ale není součástí projektu Scarlet, jenž má v budoucnu využít právě streamování.

Krom nových konzolích má v Microsoftu vznikat ještě software nazvaný GameCore. Ten má vývojářům usnadnit vývoj her, a to jak na nové verze Xboxu, tak i na počítače s Windows 10.

Vše výše zmíněné přinesl web Windows Central, který se odvolává na své zdroje. Tak uvidíme, zda se v příštím roce ukážou jako pravdivé.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama