Xbox One S bude mít stejný hardware
Novinka Xbox One S bude mít stejný hardware

Xbox One S bude mít stejný hardware

Michal Burian

Michal Burian

80

Jen bude mít odemčeno více výkonu. Pro S model budete potřebovat adapter na Kinect. <strong>Každý rok nový Xbox nebude</strong>.

Reklama

Aktualizace: Tak vše je nakonec jinak. Včera to vypadalo, že Xbox One S bude mít o něco lepší hardware než stávající model, aby hry běžely při stabilních snímcích za sekundu a v rozlišení 1080p. Tvrdil to Rod Fergusson, šéf vývojářů Gears of War 4. Ale teď je vše jinak. Hardware zůstane totožný, Xbox One S bude mít jen odemčeno o trochu více výkonu na CPU a GPU, což budou moci vývojáři využívat ve svých hrách, upřesnil Albert Penello pro britský Eurogamer. Podle jeho slov je to bezvýznamné.

Už dříve Microsoft určitou část odemkl u stávajícího Xboxu One, v srpnu u Xbox One S umožní vývojářům využívat další výkon CPU a GPU, který byl rezervován pro systém.

Je tak otázkou, zda tento "extra" výkon bude mít ve hrách nějaký vliv.

Původní zpráva: Mělo se za to, že vylepšení přinese až včera oznámený Xbox One Scorpio, který má mít výrazně lepší grafický čip a osmijádrový procesor, umožní prý hrát až v rozlišení 4K. Určitého pokroku u Xbox One her se ale dočkáme už s příchodem zmenšené verze pojmenované Xbox One S. Ta nebude mít totožný hardware s aktuálním, překvapil Rod Fergusson, šéf studia Coalition, které pracuje na Gears of War 4.

Právě na chystaných Gears of War 4 má být znát výhoda novějšího modelu Xboxu One s označením S. Na této konzoli budou znát jemná vizuální vylepšení díky dynamickému systému rozlišení, který umožní hrát na Xboxu One S hry se stabilnější frekvencí snímků za sekundu. V singleplayeru to bude 30fps, zatímco v multiplayeru 60fps - u Gears of War 4.

Podle Roda Fergussona má Xbox One S lepší grafický čip a výkonnější procesor, ve srovnání se stávajícím Xboxem One. Díky tomu jsou schopni - nejen - vývojáři ze studia Coalition dosáhnout stabilnější frekvence snímků za sekundu nebo lepšího rozlišení. Právě v fps a rozlišení tlačí Xbox One bota, oproti PS4 v tomto případě u mnoha her zaostává, což by se mělo od srpna změnit. U některých her bude ještě docházet k roztáhnutí obrazu na 4K.

Toto vylepšení rozhodně neznamená, že tvůrci her budou schopni hned po příchodu výkonnějšího modelu s názvem Xbox One Scorpio dosáhnout hned rozlišení 4K se stabilními 30 nebo 60 fps v singleplayeru či multiplayeru. Nejprve se budou muset s novým - výrazně výkonnějším - hardwarem seznámit a naučit se s ním pracovat.

Xbox One S vyjde v srpnu, na trhu budou postupně tři různé verze s harrdiskem 500 GB (za 299 dolarů), 1TB a 2TB. Gears of War 4 se o pozornost přihlásí 11. října ve verzích pro Xbox One a PC.

Vypadá to, že Microsoft už s příchodem Xbox One S rozdělí hry. Majitelé aktuálního Xboxu One se ale nemusejí bát, pokud nechtějí investovat do o něco lepšího slim modelu (Xbox One S), tak nemusejí. Hry budou fungovat na všech verzích Xboxu One, včetně prý revolučního Scorpio, jenž dorazí až koncem roku 2017. Otázkou také je, zda všichni vývojáři budou využívat lepšího hardwaru Xboxu One S. Znamená to, že budou muset zřejmě dělat vše různé verze a po příchodu Xboxu One Scorpio rovnou tři.

Xbox One S nemá port pro Kinect, vyžaduje USB adapter

Pokud vlastníte Kinect pro Xbox One a plánujete si koupit konzoli Xbox One S, tak budete potřebovat USB adapter. Xbox One S totiž nemá port pro Kinect.

„Chcete-li používat stávající senzor Kinect pro konzoli Xbox One s novou konzolí Xbox One S, potřebujete adaptér Xbox Kinect. Tento adaptér vám umožňuje připojit senzor Kinect pro konzoli Xbox One ke konzoli Xbox One S.“

„Tento adaptér bude bezplatně k dispozici zákazníkům, kteří mají stávající konzoli Xbox One, senzor Xbox One Kinect a konzoli Xbox One S. Jakmile budete mít konzoli Xbox One S a budete si chtít objednat bezplatný adaptér, vraťte se na tuto stránku. Chcete-li získat bezplatný adaptér Xbox Kinect, budete potřebovat sériová čísla všech tří zařízení,“ dočteme se na stránkách Microsoftu.

Každý rok nebude nový Xbox

U některých hráčů rozhodnutí Microsoftu uvést letos v srpnu na trhu vylepšený Xbox One s přídomkem S a na konci příštího roku ještě lepší a prý revoluční Xbox One Scorpio způsobilo obavy, že by se podobná situace mohla často opakovat. Microsoft ústy šéfa Phila Spencera ujistil, že rozhodně nemá v plánu vydávat každý rok nový Xbox.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama