Xbox One se bude stále víc podobat počítači
Novinka Xbox One se bude stále víc podobat počítači

Xbox One se bude stále víc podobat počítači

Michal Burian

Michal Burian

46

Microsoft chystá významnou aktualizaci pro Windows 10 a Xbox One.

Reklama

Na probíhajícím Buildu v San Franciscu prozradil Microsoft několik zajímavých informací o Windows 10, hrách a Xboxu One.

Začneme tím, že Windows 10 má nainstalováno ve svých zařízeních již 270 milionů lidí. Další mají rychle přibývat, společnost na léto plánuje významnou bezplatnou aktualizaci, která se dostane i na konzoli Xbox One. Ta by díky updatu měla být ještě pohodlnějším zařízením pro hraní a zároveň se ještě více přiblíží klasickým počítačům.

Jednou z novinek pro Xbox One mají být oblíbené aplikace, včetně Microsoft Office (Word, Excel atd.), stejně tak sjednocení Windows Store pro Windows 10 i Xbox One. Microsoft dále umožní vývojářům pohodlné spuštění a testování všelijakých aplikací. Pro Xbox One tak budou moci vznikat různé aplikace, stejně jako na počítače, telefony a tablety.

Vývojářem se přitom může stát každý, stačí bezplatně požádat Microsoft, aby vám z vašeho Xboxu One udělal dev kit. To jde jednoduše přes internet.

„Xbox už není jen na hraní, ale také pro vytváření úžasného obsahu. Jsme rádi, že otevíráme Xbox One pro každého, každý můžete začít vyvíjet,“ nechal se slyšet Chris Charla, šéf programu ID@Xbox. Každý takový obsah ale bude Microsoft schvalovat, bude dbát na to, aby splňoval technické standardy. Pokud bude produkt schválen, tvůrci musí s Microsoftem podepsat smlouvu.

Microsoft jinak vidí budoucnost v hraní her na počítačích. Počítače považuje za univerzální herní platformu a věří, že dokáže přesvědčit vývojáře, aby si vybrali jejich Windows Store, aplikace a systémy pro tvorbu a prodej her. Na pódiu Phil Spencer říkal, že jejich Desktop App Converter nemá vliv na kvalitu a optimalizaci hry. Jako důkaz posloužil například populární Zaklínač 3, který na Windows Store zatím chybí. Zato je k dispozici prakticky všude jinde, kromě GOG a Steamu je k dostání i na Originu a Uplay, takže snaha o jeho uvedení v dalším obchodě vlastně dává perfektní smysl.

Krom toho zopakoval, že pro Windows 10 chystají další hry ze stáje Xboxu. Někde se mluví dokonce o tom, že každá hra pro Xbox One od Microsoftu by měla být i pro Windows 10, ale tomu se nám zatím moc nechce věřit. Raději to nebereme jako hotovou věc.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama