Xbox One se zpětnou kompatibilitou. Zahrajete si hry z Xboxu 360
Xbox 360 Novinka Xbox One se zpětnou kompatibilitou. Zahrajete si hry z Xboxu 360

Xbox One se zpětnou kompatibilitou. Zahrajete si hry z Xboxu 360

Michal Burian

Michal Burian

47

Milé překvapení od Microsoftu. A pak, že to nejde. Třikrát hurá!<strong> Nový gamepad pro náročné hráče</strong>.

Reklama

Microsoft během své tiskové konference na E3 překvapil a oznámil, že všechny Xbox 360 hry bude možné hrát nativně na konzoli Xbox One, ať jde o maloobchodní nebo digitální kopie. Budete si tak moci zahrát své oblíbené hry, které jste třeba nedohráli, stačí je vlastnit z dřívějška nebo si je koupit. Jen to musejí vydavatelské společnosti schválit, tak snad nebude nikdo dělat problémy. Zatím bylo potvrzeno, že zpětnou kompatibilitu bude mít hry Mass Effect, Halo Reach, Perfect Dark Zero, Alan Wake a také některé hry od Ubisoftu, včetně Raibow Six.

Hlavní je, že Microsoft nebude za zpětnou kompatibilitu nic účtovat. Pro všechny začne fungovat někdy koncem roku, v preview programu Xbox One bude již dnes. To znamená, že si bude stačit stáhnout update do konzole Xbox One a užívat si hraní Xbox 360 her.

Během prezentace bylo ukázáno demo Mass Effectu, které běželo na Xbox One. Umožnilo hrát i multiplayer a típat screenshoty nebo streamovat své gameplay záběry.

Připravujeme podrobnosti.

Nový Xbox One gamepad pro náročné hráče

Jmenuje se Xbox Elite Wireless Controller.

Xbox One bude zdarma zpětně kompatibilní

Tisková zpráva: Koncem letošního roku se Xbox One stane jedinou konzolí, která bude zdarma nativně zpětně podporovat vybrané hry pro Xbox 360. Zpětná kompatibilita patří mezi jednu z nejžádanějších funkcí ze strany našich fanoušků. Ze začátku bude možné hrát přes 100 klasických her pro Xbox 360 a další budou následovat.

V době spuštění zpětné kompatibility nebudou podporovány všechny tituly pro Xbox 360, ale lidé budou moct zasílat své tipy na nové přídavky pomocí služby Xbox Feedback, a Xbox bude spolupracovat s vydavateli tak, aby pokračovali v pravidelném vydávání nových titulů.

Xbox Live, největší herní komunita světa, se zlepšuje

Tisková zpráva: Služba Xbox Live se stane motorem dosud nejambicióznějšího titulu série Halo, „Halo 5: Guardians“. Ten je od samého základu navržen jako kooperativní hra pro 4 hráče a v režimu Warzone umožňuje hru až 24 hráčů.

Služba Xbox Live rovněž nabídne hráčům možnost najít si nové přátele a poznat početnější komunitu prostřednictvím titulů jako „Fable Legends“ a „Gigantic“, které podporují hru více hráčů na více zařízeních automaticky synchronizujících herní postup.

Nová aplikace Xbox přinese na PC a tablety s Windows 10 přátele ze služby Xbox Live a umožní hráčům streamovat hry z Xboxu One zdarma do kteréhokoli zařízení s Windows 10.

Vyspělé technologie posunou možnosti hraní na Xboxu One dál do budoucnosti

Tisková zpráva: V úzké spolupráci s profesionálními hráči vytvořil Microsoft Xbox Elite Controller – profesionální ovladač navržený pro hraní na nové úrovni.

Microsoft rovněž zopakoval podrobnosti ohledně nově navázané spolupráce se společností Oculus VR LLC. Jejím cílem je podpořit technologii virtuální reality ve Windows 10 a na Xboxu One, a proto bude při uvedení ovladače Oculus Rift na trh součástí balení každého tohoto zařízení i bezdrátový ovladač Xbox One. Fanoušci Xboxu se mohou těšit na ještě intenzivnější herní zážitky díky možnosti streamovat oblíbené tituly do zařízení Oculus Rift prostřednictvím Windows 10.

Ovladač Microsoft HoloLens ukázal hráčům zcela nové způsoby hraní ve smíšené realitě na příkladu titulu Minecraftu pro HoloLens, což je kompletní verze Minecraftu umožňující prozkoumávat herní svět v plném 3D.

Program Microsoftu ID@Xbox je důkazem početné nabídky nezávislých her pro Xbox

Tisková zpráva: Vývojářskou sadu pro Xbox One z programu ID@Xbox má už více než tisícovka tvůrců her. S rozšířením ID@Xbox na Windows 10 se příznivci nezávislých titulů mohou již brzy těšit na zajímavé novinky.

V rámci nově oznámeného pilotního programu Xbox Game Preview mohou lidé začít hrát tituly jako „DayZ“, „Sheltered“ a „The Long Dark“, i když jsou stále ve fázi vývoje. Touto cestou však mohou vývojářům zaslat své náměty a zapojit se tak do tvůrčího procesu.

Fanoušci se mohou ještě dnes těšit na úchvatné nové funkce

Tisková zpráva: Členové programu Xbox One Preview získají počínaje dneškem zdarma přístup ke zpětné kompatibilitě (všichni ostatní pak letos na podzim).

U příležitosti výstavy E3 mohou všichni majitelé Zlatého členství Xbox Live vyzkoušet hry ze sekce The Vault programu EA Access a zahrát si tak zdarma oblíbené tituly od společnosti EA (pouze na konzoli Xbox One po dobu celého týdne).

Ode dneška můžete exkluzivně na konzoli Xbox One zdarma vyzkoušet betaverzi hry “Gears of War: Ultimate Edition.”

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama