Xbox720 možná nebude mít mechaniku
Xbox 360 Novinka Xbox720 možná nebude mít mechaniku

Xbox720 možná nebude mít mechaniku

Michal Maliarov

Michal Maliarov

26

Informační portál MCV vyšťoural zajímavé informace od Microsoftu, týkající se další generace herní konzole Xbox.

Reklama

Tak především, nový Xbox podle všeho vůbec nebude mít mechaniku pro klasické disky. Konzole by měla nabídnout zpětnou kompatibilitu, vše ale bude zařizovat jednotka na paměťové karty, i když zatím není zcela jasné, zda budou k dispozici karty unikátní, nebo klasické typu microSD.

Aby toho nebylo málo, Microsoft také potvrdil vydání konzole na rok 2013 a jediné, co tak zatím není jasné je datum oficiálního odhalení, které se nejspíše uskuteční letos. Že by E3?

Absence klasické mechaniky poukazuje na začátek nové digitální éry, kdy budou konzole mnohem více spoléhat na stažitelný digitální obsah. Na druhou stranu je to rozhodně špatná zpráva pro kamenné obchody a hráče, kteří rádi hromadí svou sbírku her na poličce.

„Xbox360 našel nové způsoby, jak prodloužit svůj životní cyklus, ať už prostřednictvím pohybového ovládání Kinect, nového Dashboardu či novátorských online služeb. Vždy přemýšlíme nad tím, co naši platformu čeká v budoucnu a jak můžeme měnit pravidla životnosti konzolí. Spekulace a drby však nekomentujeme,“ vyjádřil se Microsoft v oficiální zprávě.

Veškerá informace se zatím považuje za čirou spekulaci. MCV však dodal, že vše vyřčené interně spadalo pod nejpřísnější embargo, které kdy bylo k vidění. Že by za tím opravdu něco bylo?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama