Z Bigbenu je Nacon
Novinka Z Bigbenu je Nacon

Z Bigbenu je Nacon

Michal Jonáš

Michal Jonáš

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Francouzský herní distributor se přejmenoval podle své značky.

Reklama

Bigben Interactive S.A. je velký francouzský herní distributor řekněme z té druhé linie firem, tedy z těch, které na trh občas vypouštějí produkty i méně kvalitní. Hlavní sídlo má v Lesquinu, ale pobočky fungují v pěti sousedních zemích plus jedna v Číně.

Pod Bigben také patří francouzská herní studia Big Bad Wolf (autoři The Council, Vampire: The Masquerade - Swansong) Cyanide (Call of Cthulhu, Blood Bowl, Pro Cycling Manager, Space Hulk, Styx, Tour de France), EKO Software (How to Survive, Handball, Rugby, Warhammer), KT Racing (FlatOut, TT Isle of Man - Ride on the Edge, V-Rally, WRC) a Spiders (Bound by Flame, Greedfall, The Technomancer).

V Kanadě dále vlastní Rogue Factor (Mordheim: City of the Damned, Necromunda) a docela nedávno přikoupil italské Raceward Studio, které žádnou svoji hru ještě nemá, ale pracuje na neoznámené motocyklové hře.

 

TT Isle of Man – Ride on the Edge 2
TT Isle of Man – Ride on the Edge 2

 

Bigben byl založen v roce 1981 jako prodejce hodinek, načež nyní distribuuje hry a herní příslušenství do 115 zemí světa. Pro pamětníky: Bigben byl např. oficiálním distributorem konzole Sega Dreamcast pro Evropu. Minulý rok Bigben založil svoji tovární značku Nacon, pod kterou začal dovážet a distribuovat rozličné herní příslušenství, jež se prodává i u nás. Jsou to herní myši, klávesnice, ovladače, sluchátka a křesílka.

Donedávna pro hry používal značku Bigben a pro hardware Nacon. Nadále ale obě divize sloučil pod jednu jedinou značku Nacon, takže na krabičkách a v titulcích již u nových her nespatříte Bigben, nýbrž Nacon. První hrou, která byla vydána již s logem Nacon je aktuální TT Isle of Man - Ride on the Edge 2.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama