Z IO Interactive je nyní nezávislé studio
Novinka Z IO Interactive je nyní nezávislé studio

Z IO Interactive je nyní nezávislé studio

Jan Kalný

Jan Kalný

13

V rukou studia navíc zůstává i celá značka Hitmana.

Reklama

Když se v poslední době mluvilo o dánském studiu IO Interactive, bylo to především kvůli tomu, že jim dával vydavatel Square Enix sbohem. A to proto, že se vydavatel snaží více zaměřit na klíčová studia a značky, mezi kterými zjevně nebylo ani IO Interactive, ani Hitman. Krátce na to se objevily nepodložené informace, že značka Hitman zůstane u IO Interactive, kteří zároveň hledají investory, aby mohli nadále přežít.

Po více než měsíci od původního oznámení tu konečně máme definitivní zprávu o tom, jak to všechno nakonec dopadlo. A dopadlo to díky bohu pozitivně. Na oficiálním blogu se výkonný ředitel studia, Hakan Abrak, vyjádřil o tom, co se nakonec stalo a jaká bude budoucnost studia.

„Během devatenácti let vám studio IO Interactive přineslo originální a zábavné hry; od Mini Ninjas a Freedom Fighters až po notorické kriminálníky Kane & Lynch a samozřejmě našeho oblíbeného Agenta 47 (Hitmana, pozn. redakce). S naší poslední hrou jsme nezměnili jenom Hitmana, ale také naše studio, které jsme posunuli do éry digitálních AAA her. Náš produkt byl v rámci herního průmyslu něčím novým a od novinářů, komunity a našich fanoušků se dočkal pozitivních ohlasů.

Mezi těmito zdmi je spousta příběhů o naději a snech. Nikdy jsme se nesnažili dělat očekávané či předvídatelné věci, místo toho jsme se snažili dělat to, co vypadalo originálně a reálně. Náš zápal a odhodlání nikdy nebyly větší, proto jsme se rozhodli, že teď není čas přestat, protože hodláme vyprávět mnohem víc vzrušujících a originálních příběhů.

Proto jsem rád, že mohu oficiálně oznámit, že se z IOI oficiálně stává nezávislé studio. Úspěšně jsme zakončili jednání se Square Enix a dohodli se na manažerském výkupu. Zároveň nám zůstanou všechna práva na značku Hitman.

Jde o důležitý moment pro IOI. Ode dneška máme plnou kontrolu nad tím, co uděláme s naším studiem a Hitmanem - hodláme formovat vlastní budoucnost a je to vážně vzrušující. Nyní jsme otevřeni příležitostem s budoucími spolupracovníky a partnery, abychom posílili naše studio a zajistili, že vytvoříme pro naší komunitu ty nejlepší hry.

Ze srdce bych rád poděkoval všem naším hráčům, komunitě, přátelům z medií a všem ostatním s vazbami na naše studio za vyjádření podpory, která jsme obdrželi v posledních několika týdnech. Také bych rád poděkoval Square Enix; byla to skvělá rodina, které jsme byli součástí, a jsem pyšný na to, čeho jsme v posledních osmi letech společně dosáhli. Studio IO Interactive začalo jako nezávislé studio a nyní se vracíme k naším kořenům s nesmírně zapáleným a talentovaným týmem.

Počítáme s další podporou všech našich hráčů; jednoduše tak, že se budou bavit vším, co jsme pro Hitmana dosud vydali - a chtěli bychom, aby si naši hru vyzkoušelo více lidí. Více detailů o našich plánech prozradíme v průběhu příštího týdne.

Děkuji."

Lépe to snad ani dopadnout nemohlo. Jiných a především lepších variant moc není.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama