Z kooperativní zombie střílečky Back 4 Blood může být nástupce Left 4 Dead
Back 4 Blood Novinka Z kooperativní zombie střílečky Back 4 Blood může být nástupce Left 4 Dead

Z kooperativní zombie střílečky Back 4 Blood může být nástupce Left 4 Dead

Martin Cvrček

Martin Cvrček

6
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Studio Turtle Rock, které pracovalo na původním Left 4 Dead, se vrací mezi živé mrtvé.

Reklama

O týmu Turtle Rock, v němž vznikal veleúspěšný a dodnes oslavovaný Counter-Strike: Condition Zero, jsme už dlouho neslyšeli. Studio, které se dříve podílelo i na vývoji Counter-Strike: Source či Half-Life 2: Deathmatch, po krachu kooperativní střílečky Evolve ustoupilo do ústraní, nyní se však vrací s oznámením nového projektu. Jelikož v Turtle Rock vznikl první díl série Left 4 Dead, z níž se stala jedna z nejúspěšnějších značek společnosti Valve, po neúspěchu přichází něco, co má šanci dopadnout o poznání lépe – kooperativní zombie střílečka nazvaná Back 4 Blood.

Už název jasně napovídá, že v Turtle Rock hodlají vytvořit duchovního nástupce Left 4 Dead. Ve Valve koneckonců nad Left 4 Dead zlomili hůl a jakékoliv pokusy o dokončení vývoje třetího dílu opakovaně skončily nezdarem, jak naznačují mnohé zákulisní informace. Na trhu je tak prostor pro projekt, který nám připomene staré časy, nicméně Turtle Rock, jež spojuje síly s vydavatelem Warner Bros. Interactive Entertainment, neslibuje jen nostalgii. Spíše máme očekávat originální titul, který kombinuje věci, díky nimž slavná kooperativní střílečka uspěla, s novými herními prvky a pokročilými technologiemi.

Back 4 Blood je ve vývoji pro PC, PS4 a Xbox One, přičemž není vyloučeno, že se hra podívá i na další platformy. Půjde o klasický placený titul, takže na free-to-play model můžeme zapomenout, bohužel aktuálně není vyloučená ani přítomnost mikrotransakcí, ačkoliv se tvůrci dušují, že pokud na ně dojde, měly by být k dispozici v uspokojivé podobě. S určitostí pak máme zapomenout na battle royale, o tom Back 4 Blood opravdu není.

Hlavní ale je, že můžeme počítat s PvP režimem i kampaní. Obojí koneckonců najdeme i v Left 4 Dead, nicméně vývojáři upozorňují, že Back 4 Blood není Left 4 Dead 3. Hra využívá vlastní značku, určitě tedy nabídne i vlastní svět. Přítomnost značného množství zombií je ale samozřejmě zaručena. Datum vydání je aktuálně neznámé a momentálně nejsou k dispozici ani žádné obrazové materiály.

Po Evolve možná není důvěra mnoha hráčů v Turtle Rock úplně neochvějná, ale nyní se zjevně pouští do projektu, jehož podstata zaměstnancům studia vždycky šla od roky. Left 4 Dead si dnes sice spojujeme hlavně s Valve, ale bez lidí z Turtle Rock bychom se ho nejspíš nikdy nedočkali. Určitě bychom se ho nedočkali v podobě, která sérii tak proslavila. Mimochodem, Back 4 Blood není prvním případem snahy navázat s placeným projektem na odkaz některé ze zašlých značek studia Valve. Vzpomeňme si na Day of Infamy, duchovního nástupce Day of Defeat od tvůrců Insurgency ze studia New World Interactive. Snad novinka Turtle Rocku dopadne alespoň stejně dobře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama