Za zrušení PC verze Alan Wake může Microsoft
Alan Wake Novinka Za zrušení PC verze Alan Wake může Microsoft

Za zrušení PC verze Alan Wake může Microsoft

Michal Burian

Michal Burian

15

Šéf Remedy Games poprvé otevřeně promluvil o zrušené počítačové verzi hororového titulu Alan Wake. Konečně tedy víme, kdo za vše může.

Reklama

Markus Maki, šéf studia Remedy Games, všechny přítomné na vývojářské konferenci v San Francisku zaskočil, když řekl, že za zrušení počítačové verze Alan Wake nemohou technické výzvy ani jiné problémy, s nimiž se každý vývojář potýká.

Maki nebyl ve svém projevu nikterak otevřený. Řekl pouze, že nemůže na toto téma diskutovat a dodal následující: "Nebudu říkat, že za to může technika ani nic jiného. Rozhodnutí nepadlo ve Finsku."

Znamená to tedy, že za zrušením PC verze stojí společnost Microsoft? Podle všeho ano, protože ve Finsku sídlí právě tvůrčí celkem z Remedy Games, který na psychologickém hororu Alan Wake pracoval.

Dočkáme se vůbec druhého dílu, když se šéf studia takhle opřel do vydavatelské společnosti? Byla by škoda, kdyby ne, protože finský tým zvládl novou výzvu na jedničku a přinesl na trh velmi kvalitní titul, který do dnešního dne nepotřeboval žádný opravný balíček. Škoda jen, že se původně Alan Wake neobjevil také pro PS3, protože i tato verze byla ze začátku v plánu, Microsoft ji ale ihned zamítnul a později i PC verzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama