Záběry z neoznámené strategie Star Wars ukazují boje na Tatooinu
Novinka Záběry z neoznámené strategie Star Wars ukazují boje na Tatooinu

Záběry z neoznámené strategie Star Wars ukazují boje na Tatooinu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

9

Na neoznámené strategické hře ze světa Star Wars se mělo pracovat rok, aktuální stav vývoje bohužel neznáme.

Reklama

Twitter účet NerdLeaks upozornil na zajímavé záběry z neoznámené strategické hry ze světa Star Wars, které se objevily na serveru Vimeo. Video, které už bylo ze serveru staženo, má pocházet od Elise Baldwinové, která zastávala roli ředitelky tvorby zvuku v rámci série The Sims ve studiu Maxis.

Baldwinová tvrdí, že stejnou roli měla i během vývoje nikdy neoznámené strategie Star Wars. Na hře se mělo pracovat více než rok a za tu dobu vyměnila tři platformy/herní enginy. Bohužel nevíme, jaké ty platformy jsou (pravděpodobně PC nebo mobilní zařízení) a v jakém stavu se vývoj v tuto chvíli nachází. Hra mohla být zrušena, mohla být jen pozastavena, možná se na ní stále potichu pracuje.

Nutno říct, že nevíme ani to, zda tahle strategie vznikala nebo snad stále vzniká pod záštitou Electronic Arts. Na hře se mohlo pracovat dávno před tím, než EA získalo exkluzivní práva na vývoj „vážnějších“ a větších Star Wars her. A pokud nešlo o klasickou strategii, ale spíše o záležitost pro sváteční hráče, vše by bylo v rukou Disney, které se stále stará o vydávání casual, dětských a free-to-play Star Wars titulů (proto nemá EA nic společného třeba s LEGO Star Wars: The Force Awakens).

Záběry každopádně ukazují boj povstalců a Impéria na planetě Tatooine. Nechybí ani Luke Skywalker, loď Millenium Falcon nebo technika obou stran v čele s X-Wingy, AT-AT a AT-ST.

Nebylo by to poprvé, co by svět Star Wars koketoval se stragickým žánrem. Stačí si vzpomenout na známou RTS Empire at War nebo na starší Galactic Battlegrounds, což byla v zásadě legendární strategie Age of Empires 2 v kulisách Star Wars.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama