Zaklínač 2 a jeho ženy
Speciály Zaklínač Článek Zaklínač 2 a jeho ženy

Zaklínač 2 a jeho ženy

Martin Cvrček

Martin Cvrček

25

Předtím, než se ponoříme do světa Zaklínače a přineseme vám rozsáhlou recenzi jsme se rozhodli podívat na zoubek kráskám, které spatříme během naší poutě.

Reklama

I přes všechno to šermování, hektolitry krve a běhání po rozlehlém světě hrají v Zaklínači 2 dost podstatnou roli zástupkyně něžného pohlaví. Ať už jde o čarodějky, válečnice, služky nebo vesnické děvečky, hrají často v příběhu dost významnou roli, a tak není od věci se na ně podívat trochu detailně. Sice ne až tak detailně, jako samotný Geralt z Rivie, ale pokusíme se vám zprostředkovat co nejvíc detailů o nejvýznamnějších ženách celé hry. Vítejte v našem dalším speciálu.

Triss Ranuncul

Nedá nám to a ze všeho nejdříve musíme uvést na pravou míru všeobecné faux pax ohledně jejího jména. V cizích jazycích se čarodějka Triss jmenuje příjmením Merigold. Ranuncul je pouze v češtině, to kvůli podobnosti s českým překladem jména poety Marigolda (v angličtině Dandelion, v polštině Jaskier). Překladatelé totiž v prvních povídkách narazili na polské jméno Jaskier, což v polštině znamená pryskyřník. Překladatelé tehdy zvolili jinou květinu a to měsíček lékařský, v angličtině Marigold. Avšak později (druhá sbírka povídek) překladatelé narazili na Triss Merigold a tudíž použili podobný systém. Opět tu máme pryskyřník, ale tentokrát využili latinského názvu Ranunculus a z něj vniklo nové příjmení pro Triss. (Zdroj: sapkowski.cz)

Ale ať už se jmenuje jakkoliv, rozhodně jde o největší kočku z celé hry. Už v prvním díle dostala pár příležitostí ukázat své vnady v celé kráse, ale teprve v tom druhém to bude doslova a do písmene pastva po oči, což ukáže hned úvod hry. V současné době se navíc dost ukazuje v polském vydání časopisu Playboy.

Že vás ale nezajímá povídání o jejích křivkách? Tomu přece sami nevěříte, ale jak je ctěná libost. Kromě dokonalé postavy a hlubokého výstřihu jsou nejvýznamnějším poznávacím znamením její kaštanově zbarvené vlasy. V Zaklínači 2 sice připomíná spíše zrzku, ale výtvarníci to naštěstí nijak zvlášť nepřehnali.

Co se týče jejího původu, pochází z Mariboru a Geralta zná již hezkých pár let, jak můžeme vyčíst z knížek, kde je samozřejmě Triss jednou z hlavních postav. Když už zmiňujeme knížky, během jejich děje je vztah Triss a Geralta něco jako mix lásky a přátelství, Zaklínač přeci jen dával přednost čarodějce Yennefer. Jak ale ví každý hráč prvního dílu, v něm vztah přerostl v plnohodnotný románek, přetrvávající i v druhém díle.

Nejdůležitějším okamžikem v životě naší oblíbené čarodějky je proslulá bitva u Sodenu, kde měla Triss přijít o život. Ačkoliv bylo její jméno vytesáno na pomníku po bitvě, za dodnes neobjasněných okolností přežila, díky čemuž si vysloužila přezdívku „Čtrnáctá z Pahorku“. Kromě toho byla Triss přítomna i u Geraltovy smrti na konci poslední knížky. Tento fakt zmiňujeme hlavně z toho důvodu, že v Zaklínači 2 by se konečně měly začít řešit okolnosti Geraltova skonu při pogromu v Rivii a doufejme, že v konečném objasnění Triss sehraje významnou roli.

Ves

Blonďatá členka komanda Vernona Rocheho, mající očividně vlastenecké srdce. Pochází z chudé rolnické rodiny, ale osud tomu přál, aby se jednoho dne setkala s Rochem, jenž v ní ihned rozpoznal velký potenciál. Následně jí zařídil to nejlepší studium, a to včetně širokého tréninku s rozličnými zbraněmi. Nejlépe zachází s kuší, stejně tak ale dokáže zasadit pár smrtících ran mečem nebo vrhacími noži.

Ačkoliv občas spoléhá spíše na svůj šarm než na meč, dává si záležet na tom, aby s ní bylo zacházeno stejně, jako s vojáky mužského pohlaví. A když se to náhodou neděje, ostří jejího meče vždy uvede věci na pravou míru.

Sheala de Tancarville

Další významná čarodějka, tentokrát pocházející z Koviru. Ačkoliv vypadá velmi mladě, její skutečný věk se odhaduje na víc než sto let. Vzhledem k jejím fyzickým přednostem a šatům podle poslední módy by se mohlo zdát, že je každou chvíli obklopena kdejakými nápadníky. Opak je ale pravdou, Sheala je dost odměřená a obecně ji lidé považují za samotářku.

Na rozdíl od jiných čarodějek neměla Sheala nikdy moc velký zájem o politiku a machinace kdejakých králů, a když už se k něčemu dostala, vždy to sloužilo jen jejím záměrům. Svůj život zasvětila studiu, hlavně co se týče znalostí alchymie, čímž si vysloužila vynikající pověst.

Pokud nás paměť neklame, občas o ní padla zmínka i v knížkách, ale teprve v Zaklínači 2 sehraje nějakou významnější roli, a to hned v první kapitole, kde se s ní Geralt setká v přístavu městečka Flotsam.

Saskia

Saskia byla vždy rozený vůdce. Narodila se jako dcera chudého rytíře, ale většinu dětství strávila ve společnosti rolnické rodiny, podobně jako Ves. Vojáci vždy následují Saskii bez váhání, jak jinak než díky jejímu vzhledu. Podle slov tvůrců jsou její největší přednosti lesklé tmavé vlasy, přesvědčivý pohled a plná ňadra doplněná jemně zaoblenými boky a urostlýma nohama. No, detailnější popis jsme si snad přát nemohli.

A jak se vůbec Saskia dostala k boji? Za všechno může občanská válka, při které Saskia vedla selské povstání, jež přitáhlo i mnoho nelidí. Během bojů prokázala značné schopnosti v boji s mečem a štítem a kromě toho se u ní vyvinuly značné velitelské schopnosti.

Postupem času o ní navíc začaly kolovat různé legendy. Podle jedné je Saskia naprosto imunní vůči ohni, další pověst zase tvrdí, že sama porazila draka. Hrdinka však o sobě mluví jen jako o obyčejném, ničím nevynikajícím vojákovi.

Filippa Eilhart

Podobně jako Triss i tato čarodějka sehrála značnou roli už v knížkách. Je považována za jednu z nejtalentovanějších a samozřejmě také nejpohlednějších čarodějek. Vyzná se ve všech možných tajemných uměních, ale co je nejdůležitější, dokáže se proměnit v sovu, čehož v knížkách hojně využívala.

Filippa měla vždy zájem o politiku, na dvoře Redanského krále Vizimira byla vždy stálým hostem a mimo jiné se stala i královým poradcem. Tedy až do okamžiku, kdy Vizimir za záhadných okolností zemřel. Bohužel, její roli ve hře zatím neznáme, tak snad nás nakonec pořádně překvapí. Ještě doplníme, že i její věk se odhaduje na víc než století.

? Yennefer z Vengerbergu ?

Zatímco výše zmíněné krásky potkáme ve hře se stoprocentní jistotou, ohledně čarodějky Yennefer jde pouze o naše spekulace založené na poznatcích z preview verze. Pro neznalé, jde o Geraltovu osudovou lásku a mimo jiné jednu z klíčových postav celé knižní ságy.

Její poznávací znamení jsou husté havraní vlasy a obsidiánová hvězda zavěšená na krku, a i ona samozřejmě vládne oku lahodícími vnady, které v průběhu knížek zlákaly nejenom Geralta. Nakonec zemřela spolu s ním při pogromu v Rivii, konkrétně při pokusu Zaklínače oživit poté, co mu hrudí projely něčí vidle.

A proč si myslíme, že by se měla objevit i ve hře? Nejde ani tak o to, že by to bylo setsakra stylové a poutavé pro každého fanouška. Naše domněnky jsou založeny hlavně na tom, že díky krátkému připomenutí z úst Vernora Rocheho o incidentu v Rivii si na Yennefer Geralt konečně vzpomněl, a jak to tak vypadá, všemi dostupnými prostředky se pokusí o ní zjistit více. A když Rivii přežil Geralt, proč by nemohla i Yennefer?

Znova ale říkáme, v jejím případě jde pouze o spekulace. Každopádně, ženské postavy budou v Zaklínači 2 rozhodně zajímavé, o tom není pochyb. Na prohánění jejich sukní naštěstí nemusíme čekat zas tak dlouho, protože Zaklínač 2 vychází už 17. května pro PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama