Zaklínač 2 - nový vývojářský deníček + potvrzení HW nároků
Zaklínač Novinka Zaklínač 2 - nový vývojářský deníček + potvrzení HW nároků

Zaklínač 2 - nový vývojářský deníček + potvrzení HW nároků

Martin Cvrček

Martin Cvrček

18

V našem starém speciálu o postavách druhého Zaklínače jsme slíbili budoucí doplnění informací. Sliby plníme, a to díky aktuálnímu vývojářskému deníku.

Reklama

Ačkoliv video neobsahuje žádné nové gameplay záběry, samotné informace jsou tentokrát mnohem lepší. Tvůrci z CD Projektu se třeba rozpovídali o vojácích ze země Kaedwen, takže kromě všem známé Temerie s největší pravděpodobností navštívíme právě tuto zemi na severovýchodě Severních Království.

Dále je pro nás důležitá postava Dethmolda, čaroděje zaměřeného na větrnou magii. Tomu odpovídá i jeho hůl s korouhvičkou na špičce. Mimo to jeho vzhled dost připomíná cirkusáka, ale jinak nejspíš půjde o typického čaroděje, jemuž záleží jenom na osobním prospěchu. Vývojáři také zmiňují i muže jménem Shilard Fitz-Oesterlen. V Zaklínači 2 jde o reprezentanta daleké země Nilfgaard (ti, co četli knížky ví, o co jde, pro ty ostatní jde o totalitní zemi podobnou Třetí Říši) a zatímco Dethmold je archetyp čaroděje, Shilard je zase klasický politik, kterých je naše poslanecká sněmovna plná. Je snad potřeba dalšího vysvětlování?

Ke konci videa mluví vývojáři i o samotném Geraltovi. Vyvinuli pro něj nejenom rozsáhlé možnosti úprav jeho vlastností, ale i spoustu způsobů zušlechtění Bělovlasého zvenčí, takže už se určitě nebude opakovat situace z jedničky, kdy byly úpravy jeho zevnějšku dost omezené (tehdy nám to ale pochopitelně nevadilo). Také byl zmíněn důvod toho, proč má Geralt na sobě tolik jizev, což jsme mohli vidět na loňském GamesComu. Vývojáři nechtěli z Geralta udělat nějakého chrabrého rytíře bez bázně a hany a naopak se ho snaží vytvořit tak, aby bylo vidět, že už toho má za sebou fakt hodně (a také že má). Holt od Geralta nesmíte čekat, že bude jako Ivan v Mrazíkovi.

To byl výtah nejpodstatnějších informací nového deníku, a ještě musíme napravit menší restík ohledně toho předešlého. V něm totiž tvůrci potvrdili spekulované HW nároky, jenž se nejdřív objevily na Steamu. Pro jistotu si je ještě zopakujeme. Ke hraní Zaklínače 2 tedy budete potřebovat dvoujádrový procesor o frekvenci 2,2 GHz, grafickou kartu GeForce 8800 GT s 512 MB, případně Ati se stejnou pamětí, a nakonec 1 GB RAM pro Win XP a 2 GB pro novější Vistu nebo Sedmičky. To není tak zlé, ne? No a na úplný závěr dodejme, že Zaklínač 2: Vrahové Králů vychází 17. Května pro PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama