Zaklínač 2 – Postavy
Speciály Zaklínač Článek Zaklínač 2 – Postavy

Zaklínač 2 – Postavy

Martin Cvrček

Martin Cvrček

14

Základem Zaklínače 2 by měl být příběh. A základem příběhu jsou samozřejmě postavy. Už v prvním dílu bylo postav více než dost, ovšem díl druhý zajde ještě dál. Pojďme si tedy rozebrat postavy, které během hraní Zaklínače 2 určitě potkáme.

Reklama

Geralt z Rivie

Nejprve pochopitelně hlavní postava hry. Geralt je nejen ústřední postavou obou her, ale i knižní předlohy (o filmu a seriálu záměrně pomlčíme). Jeho poznávacím znamením jsou především bílé vlasy, ovšem Geralt v žádném případě není tak starý. Vše způsobily vedlejší účinky jeho proměny v zaklínače (občas hanebně nazývaného Vědmák), nájemného zabijáka všech možných i nemožných nestvůr. Obyčejně Geralt nosí 2 meče, ocelový a stříbrný. Obecně se tvrdí, že stříbrný je na monstra a ocelový na lidi. Není to tak docela pravda, ovšem v prvním dílu to tak většinou fungovalo, takže očekávejme, že ve dvojce tomu nebude jinak. Geralt, stejně jako všichni ostatní zaklínači, jsou dále známý tím, že až moc snadno svádí ženy. Těžko říci, co to způsobuje, ale je to tak a bělovlasý se tomu rozhodně nebrání. Ve všech sedmi knížkách prožíval milostnou aféru s čarodějkou Yennefer z Vengenbergu, v prvním dílu hry se však soustředil převážně na další čarodějku známou z knížek, Triss Rununcul, o té ale později. Zkrátka a dobře, o Geraltovi se dá bezesporu říci, že to je jedinečná postava, kterou jen tak v každém příběhu nepotkáte.

Marigold

Poeta, básník, sukničkář, nenapravitelný snílek a kupodivu Geraltův přítel. Těmito slovy by šly nejlépe vystihnout hlavní rysy Marigolda, ovšem vám něco takového určitě nestačí, takže hezky jedno po druhém. Marigold (v angličtině zvaný Dandelion) je především Bard a básník. Svůj život zasvětil psaní a vymýšlení básní, písní, balad a mnoha dalších dojemných příběhů. Díky tomu je slavný po celém světě a téměř všude ho napoprvé přijmou s otevřenou náručí. Jenže Marigold je také neuvěřitelný sukničkář, a kam vleze, tam si najde nějakou osobu opačného pohlaví, se kterou neváhá trávit dost času. Většinou ovšem tyto ženy mívají manžely či jiné nepřející příbuzné, takže si Marigold vypěstoval také neuvěřitelné nadání dostávat se do problémů. Ve hře se sice poměrně krotil, ale v knížkách už tolik ne a téměř vždy mu musel pomoci Geralt. Není divu, že pro mnoho lidí je záhadou, jak mohou být tak odlišné postavy přáteli. Marigold má také dost nevymáchanou hubu, což je další zdroj problémů. I přes to všechno má však tento básník dobré srdce, a i když odvahy moc nepobral, většinou se snaží jakkoliv pomoct. Sice je taková Marigoldova výpomoc většinou zbytečná, ale to už je jiná věc.

Triss Rununcul

Triss je pohledná, temperamentní a energická čarodějka, kterou stejně jako Marigolda znají fanoušci už z knížek. Tam jí pronásledoval duch její minulosti, o čemž bylo pár zmínek i ve hře. Právě díky své minulosti je Triss zvaná „Čtrnáctá z Pahorku“. Více se o ní dozvíte v románech a povídkách, kde je všechno rozepsáno a vysvětleno dopodrobna. Jak už bylo zmíněno výše, zatímco v knihách patřilo Geraltovo srdce převážně jen Yennefer, v herní adaptaci jí nahradila právě Triss, a podle všeho tento románek bude pokračovat i ve druhém dílu (viz obrázek níže), kde tato čarodějka s charakteristickými kaštanovými vlasy zřejmě sehraje velkou roli. To ovšem ukáže až čas.

Zoltan Chivay

Trpaslík, který sám sebe považuje za nejbližšího Geraltova přítele. Zoltan za žádných okolností nešetří nadávkami, v jedné z knížek vlastnil papouška, který často opakoval sprosté „kurva mať“. Tato 2 slova zůstala samotnému Zoltanovi i ve hře. I přes svůj hrubý zevnějšek má však tento trpaslík většinou docela dobré úmysly, bohužel jej kvůli své rase chtějí téměř v každém městě či vesnici zmlátit, nebo rovnou pověsit na šibenici. Svět Zaklínače je holt plný rasismu, který však panuje oboustranně, takže Zoltan dotyčným jedincům vždy opovržení a nenávist vrací i s úroky.

Lorveth

Elf, který má očividně určité čarodějnické nadání. Lorveth je ten typ elfa, který nenávist k lidem projevuje dost otevřeně. Vůbec bychom se nedivili, kdyby D’hoine, ne zrovna lichotivé označení lidí, bylo vůbec první slovo, které Lorveth po narození vyslovil. Geralt se s ním poprvé setká v první kapitole dvojky, ovšem zatím se zdá, že Lorveth má velké plány spojené s nenávistí k lidem. Takže to vypadá, že nás v pokračování čeká zajímavá zápletka spojená právě s tímto arogantním elfem.

Král Foltest

Zatím jsme sice vládce Temerie v ukázkách druhého dílu neviděli, ale je více než pravděpodobné, že se s ním Geralt opět potká. Přeci jen, na konci první hry Foltestovi Geralt zachránil život, za což ho král odmění tím, že bělovlasého zaklínače zapojí do politických machinací a udělal z něj svého osobního strážce. Král má jeden zvláštní zvyk. Dost často zmizí, Temerii a hlavní město Wyzimu přenechá svým podřízeným a můžete vsadit krk na to, že během jeho nepřítomnosti se téměř vždy něco semele. Poprvé se Geralt setkal s Foltestem ve vůbec první povídce, kde Bělovlasý účinkoval. V ní Zaklínač zachránil královu dceru Addu, zakletou do odporné Strigy. Nechceme prozrazovat příliš, ale snad můžeme říci, že v první hře se jejich role moc nezměnily. Ovšem těžko říct, jestli ve dvojce potkáme i Addu.

Kdo dál?

To byl výčet snad všech postav, které zatím známe a o kterých se toho dá něco málo napsat. Dále v Zaklínači 2 určitě potkáme i muže jménem Vernon Roche, což je člen Foltestovy stráže a vůdce jakéhosi komanda. Také jsme měli možnost vidět záhadného vraha králů, jeho jméno ani cíle však zatím neznáme. Tipujeme, že ve hře potkáme i známou léčitelku Shani, místodržícího Velerada nebo další zaklínače v čele s moudrým Vesimirem, ale to už jsou jen spekulace. Zaklínač 2 vyjde na jaře příštího roku, a do té doby určitě vyjde mnoho dalších informací, které vám ihned zprostředkujeme. Prozatím můžete ukojit touhu po informacích také v našem preview.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama