Zampella: Battlefield 2042 se vzdálil tomu, co je Battlefield
Battlefield 2042 Novinka Zampella: Battlefield 2042 se vzdálil tomu, co je Battlefield

Zampella: Battlefield 2042 se vzdálil tomu, co je Battlefield

Filip Svoboda

Filip Svoboda

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Podle současného šéfa značky byli vývojáři příliš ambiciózní.

Reklama

Usazení Vince Zampelly do křesla šéfa značky Battlefield bylo jasným znamením, že se chce EA posunout dál a soustředit se především na budoucnost největšího konkurenta Call of Duty. Zampella nepříliš povedený Battlefield 2042 samozřejmě reflektuje, tentokrát v rozhovoru pro magazín Barron's (v přepisu VGC).

„Myslím, že se jen trochu vzdálili tomu, čím Battlefield je,“ říká na adresu nepříliš povedeného titulu spoluzakladatel studií Respawn a Infinity Ward, „pokusili se udělat pár věcí, které byly možná příliš ambiciózní: zvýšit počet hráčů a podobně. Myslím, že nevěnovali dost času tomu, co z hraní dělá zábavu.“

„Ve své podstatě to není špatný nápad. Směr, kterým byli nastaveni, a způsob, jakým hru tvořili, jim prostě neumožnily najít to nejlepší možné řešení,“ dodává.

Zampella se ujal správy nad značkou v prosinci loňského roku po neúspěchu Battlefieldu 2042, kterému jsme v naší recenzi udělili podprůměrné hodnocení. Ačkoli se na hře stále pracuje, v současnosti se už rýsuje strategie značky pro následující roky.

„Je to zcela nová struktura,“ říká Zampella, „dáváme dohromady několik studií. Spojujeme ty nejlepší talenty a dáváme jim čas, aby mohly vytvořit něco úžasného.“ K tomu má napomoci i nově založené studio Ridgeline Games, které se bude věnovat příběhu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama