Zářijové prodeje v českých herních obchodech
FC 24 Novinka Zářijové prodeje v českých herních obchodech

Zářijové prodeje v českých herních obchodech

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Dařilo se Starfieldu i novému fotbalu od EA.

Reklama

Přední české herní obchody Xzone a JRC po měsíci opět zveřejnily své přehledy nejprodávanějších her a konzolí. Níže se můžete podívat na to, jaké produkty se nejlépe prodávaly v září.

Xzone

V Xzone byl největší zájem o sci-fi RPG Starfield od Bethesdy, které obsadilo první místo navzdory vydání v Game Passu. Na druhé pozici se umístila bojovka Mortal Kombat 1, kterou na třetím místě následuje soulsovka Lies of P. Další pozice obsadily hry jako EA Sports FC 24, The Crew Motorfest, Gran Turismo 7 nebo Grand Theft Auto V.

„Starfieldu se u nás dařilo překvapivě dobře na to, že je hra v podstatě zdarma v Game Passu. Díky fyzické Premium Edition Upgrade verzi mohli i hráči s Game Passem využít dřívějšího přístupu ke hře a současně si do své sbírky vložit alespoň nějakou fyzickou památku na hru – povedený steelbook a nášivku,” komentuje Jan Bobrovský, vedoucí marketingu Xzone.

Zářijové prodeje v českých herních obchodech

Z pohledu herních konzolí si první místo opět pohlídal PlayStation 5 ve verzi s mechanikou, který na stupních vítězů doprovodilo Nintendo Switch a levnější varianta PlayStationu 5 ve verzi bez mechaniky. Na konzolích tento měsíc nedošlo k žádným změnám a PS5 stále neochvějně vládne žebříčku. V letošní vánoční sezóně ani žádné divoké proměny v pořadí nečekáme,“ komentují konzolové pořadí zástupci Xzone.

Zářijové prodeje v českých herních obchodech

JRC

V JRC pořadí ovládl nový díl fotbalové simulace od Electronic Arts v podobě hry EA Sports FC 24. Druhou pozici obsadilo nestárnoucí Grand Theft Auto V a třetí místo uzmula loňská FIFA 23. Dařilo se rovněž hrám jako Mortal Kombat 1, Hogwarts Legacy, The Last of Us Part 1 nebo The Crew Motorfest.

„Zajímavý je překryv právě titulů FIFA 23 a EA FC 24. FIFU 23 vidíme stále na třetím místě. Tento titul bude neustále upadat hlouběji, ale nejspíš se nepřestane úplně prodávat. Na další vývoj jsme sami zvědaví,“ popisuje za JRC a Smarty.cz Petr Kratochvíl. „Je vidět, že herní svět má svou dynamiku. Stále přicházejí zajímavé novinky, což se odráží v TOP 10. Některým hrám se daří v žebříčku dlouhodobě. Na pátém místě se drží novinka tohoto roku Hogwarts Legacy, ze které se nejspíše stane žebříčkový držák tohoto roku,“ doplňuje Kratochvíl.

Zářijová TOP 10 českých hráčů v JRC:

  1. EA FC 24
  2. Grand Theft Auto V
  3. FIFA 23
  4. Mortal Kombat 1
  5. Hogwarts Legacy
  6. The Last of Us Part I
  7. The Crew Motorfest
  8. God of War Ragnarök
  9. Lies of P
  10. Minecraft
Zářijové prodeje v českých herních obchodech
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama