Zatčen vedoucí skupiny REVOLT kvůli cracknutí Denuva
Novinka Zatčen vedoucí skupiny REVOLT kvůli cracknutí Denuva

Zatčen vedoucí skupiny REVOLT kvůli cracknutí Denuva

Michal Burian

Michal Burian

109
Platformy Windows PC

V Bulharsku byl zatčen člověk, který hacknul Denuvo a vytvořil funkční cracky pro celou řadu her.

Reklama

Po nástupu rakouské společnosti Denuvo se svou ochranou se zdálo, že se firmy mohou na tuhle DRM spolehnout, že ochrání jejich produkty na dostatečně dlouhou dobu. V zásadě se to povedlo a spousta her odolávala měsíce a měsíce. Pak se ale objevila skupina REVOLT, která vytvořila crack pro celou řadu her chráněných Denuvem. To byla pro Denuvo velká rána, kterou si ale rakouská firma společně s vydavatelskými společnostmi nenechala líbit.

Bulharská policie věnující se počítačové kriminalitě zatkla vůdce skupiny. Jednadvacetiletý muž zvaný Voksi z bulharského města Dimitrovgrad, který byl údajně odpovědný za hacking řady her chráněných Denuvem, byl zatčen po spolupráci mezi společností Irdeto (mateřská společnost Denuva) a bulharskými úřady. V úterý jednotka vtrhla do domu Voksiho a zabavila počítače s dalšími věcmi, u nichž bylo podezření, že byly použity pro nelegální činnost.

„Pirátství je hrozbou, která je pevně zakotvena v herním průmyslu. My se zaměřujeme na ochranu produktů herních společností. Rychlá reakce bulharské policie v této věci dokazuje sílu spolupráce mezi donucovacími orgány a poskytovateli technologií. Pirátství je závažným trestným činem,“ uvedl Mark Mulready, viceprezident Irdeto, v tiskové zprávě.

Oddělení bulharské počítačové kriminality informace potvrdilo. „Jednadvacetiletý muž byl v úterý zatčen za podezření z trestných činů souvisejících s počítačovou kriminalitou. Vyšetřování probíhá.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama