Forbidden West Novinka Záznam State of Play s ukázkou hraní Horizon: Forbidden West

Záznam State of Play s ukázkou hraní Horizon: Forbidden West

Martin Zavřel

Martin Zavřel

66
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5

Podívejte se znovu a tentokrát ve 4K.

Reklama

Jak jsem prozradil již v lednovém článku, Horizon: Forbidden West je mou nejočekávanější hrou letošního roku. Proto jsem samozřejmě dnešní odhalení prvních záběrů z hraní PS5 verze hry očekával s velkým napětím. Výsledné emoce se mnou ještě pořád lomcují, dostal jsem obrovskou chuť si okamžitě znovu nainstalovat a poněkolikáté projít první díl... ale tady jsou moje klíčové postřehy:

  • Jde o citelně navazující pokračování - zachován se zdá HUD, systém vylepšování vybavení apod.
  • Nové schopnosti související s vertikálním pohybem (kotva, padák) působí skvěle.
  • Nádherná příroda prvního dílu je nyní ještě krásnější, roboti ještě detailnější.
  • Naprostou hvězdou ukázky - stejně jako v prvním traileru - byla pasáž pod vodou.
  • Potápěcí maska umožní prodloužené pasáže pod vodní hladinou.
  • Hudba je také mimořádná, staví na silných melodiích a nápadité tepající elektronice.

Přesné datum vydání jsme se nedozvěděli, ale podle oficiálního PlayStation Blogu jde vývoj podle plánu.

Záznam State of Play s ukázkou hraní Horizon: Forbidden West

Oficiální popis ukázky:

Horizon Forbidden West pokračuje šest měsíců po událostech ze hry Horizon Zero Dawn. Aloy, lovkyně strojů, putuje na západ, aby vyšetřila tajemnou a smrtící plíseň. V těchto nezmapovaných zemích potká podivné nové kmeny a také narazí na ještě nebezpečnější stroje. Společně se starými přáteli i novými průvodci musí čelit této nebezpečné hranici, aby našla odpovědi vedoucí k záchraně života na Zemi.

Záznam State of Play s ukázkou hraní Horizon: Forbidden West

Ve State of Play ukázce z hraní poslala Aloy svého věrného přítele Erenda do ruin San Franciska, aby tam získal důležitý artefakt. Ten se ale rychle dostane do problémů, když narazí na rebelují frakci kmene Tenakth - zákeřných bojovníků, kteří nějak získali schopnost ovládat stroje. Aloy musí projít ruinami a bojovat s mnoha nepřáteli, aby zachránila svého přítele a pokračovala v cestě.

Záznam State of Play s ukázkou hraní Horizon: Forbidden West

Tato nebezpečná a neznámá země je plná výzev a hrozeb, ale Aloy bude mít nové nástroje, které jí po cestě pomohou. Pullcaster (vystřelovací kotva) zrychluje šplhání, aby se rychle dostala z nesnází; Shiledwing (padák) jí umožní bezpečně sestoupit z velké výšky (nebo shora překvapit nepřátele); a s potápěčskou maskou čeká na prozkoumání celý nový podvodní svět. Nemluvě o vylepšeních Focusu (virtuálního displeje), který nyní bude ukazovat místa vhodná pro šplhání a poskytne také schopnost ovládnutí více strojů pro jízdu nebo boj.

Záznam State of Play s ukázkou hraní Horizon: Forbidden West

Když už je řeč o boji, Horizon Forbidden West klade důraz na taktiku a volbu tím, že dává hráči k dispozici pestrý arzenál zbraní. Aloyino věrné kopí je dobré pro boj na blízko a umožňuje nová komba. Luky se specializovanou municí strhávají brnění ze strojů a odhalují jejich slabá místa. Lepící granáty mohou být vrhány z praku a dočasně znehybnit protivníky. Společně s mnoha dalšími můžete tyto zbraně samozřejmě dále vylepšovat.

Záznam State of Play s ukázkou hraní Horizon: Forbidden West

Aloy nebude bojovat jen s lidmi. Hra obsahuje také velkou porci nových smrtících strojů. Sunwingové (pterodaktylové) na obloze, Clawstrideři (raptoři) a Tremortuskové (mamuti) na zemi, Snapmawové (krokodýli) a menší (vyplatí se přesto nepodceňovat) Burroweři (?) ve vodě. A to je pouze začátek, napříč masivním otevřeným světem Horizon Forbidden West odhalíte mnohé další. Budete muset bojovat chytře a kreativně, abyste je porazili.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama