Ze Scorpia je Xbox One X
Novinka Ze Scorpia je Xbox One X

Ze Scorpia je Xbox One X

Michal Burian

Michal Burian

62

Prodávat se začne v listopadu a má navíc i 4K ultra HD Blu-ray mechaniku. <strong>Oznámena cena pro ČR a SR</strong>.

Reklama

Aktualizace: Český Microsoft na Twitteru před pár minutami napsal, že cena Xboxu One X u nás bude 13 490 Kč, v prodeji od 7. listopadu, tedy v den, kdy vyjde po celém světě. Na Slovensku bude cena 499 euro.

Původní zpráva: Společnost Microsoft hned na začátku své tiskové konference oznámila novou konzoli. Z takzvaného Project Scorpia se stal Xbox One X, který se začne prodávat 7. listopadu letošního roku po celém světě. Snad i u nás v první vlně.

Xbox One X je nejvýkonnější konzole na světě. Pochlubí se výkonem 6 teraflopů, 12 GB GDDR5 RAM, 1TB pevným diskem a 4K ultra HD Blu-ray mechaniku. Díky tomu má být Xbox One X schopen spustit hry v rozlišení 4K. Hry tak budou vypadat nejen lépe, ale zároveň se i rychleji načítat.

Na fotkách/videu to není vidět, ale podle Microsoftu je Xbox One X zároveň nejmenší konzolí, menší než Xbox One S.

Co se ceny týče, tak ta je skutečně avizovaných 499 amerických dolarů. V přepočtu se bavíme o necelých 12 tisících korunách. K ceně ale musíme přičíst ještě DPH a další doplatky.

Pokud si Xbox One X budete kupovat, tak se můžete spolehnout na vylepšení u mnoha starších her, které využijí výkon nové konzole a poběží v rozlišením 4K. Podporu získají formou bezplatného patche. Od Microsoftu to krom jiného bude Gears of War 4, Forza Horizon 3, Killer Instinct, Halo Wars 2 a Minecraft a dalších 30 third-party titulů, včetně Final Fantasy XV, Resident Evil 7, Ghost Recon: Wildlands a Rocket League.

A co tahle konzole dokáže? To nám Microsoft ještě dnes ukáže. Sledujte naše novinky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama