Zisky CD Projektu v prvním kvartálu roku 2021 výrazně spadly
Cyberpunk 2077 Novinka Zisky CD Projektu v prvním kvartálu roku 2021 výrazně spadly

Zisky CD Projektu v prvním kvartálu roku 2021 výrazně spadly

Ondřej Partl

Ondřej Partl

28
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Pád je zapříčiněn hlavně stálým odpisováním výdajů na vývoj Cyberpunku 2077.

Reklama

V dubnu jsme mohli zjistit, že rok 2020 byl pro společnost CD Projekt rekordní, kdy se o to velkým podílem zasloužil i velice očekávaný Cyberpunk 2077, jenž navzdory nevydařenému vydání prodal více než 13,7 miliónů kopií.

Nyní společnost ale už přinesla finanční výsledky za první kvartál roku 2021, kdy její příjmy za první tři měsíce činní 198 miliónů zlotých (1,124 miliardy Kč - zhruba 26 % z GOGu a 74 % z CD Projektu RED), což je pouze 2% meziroční nárůst.

Tento poměrně střídmý nárůst ovšem firma komentuje tím, že v minulém roce prodeje profitovaly z lockdownů a různých restrikcí. Kromě toho v prosinci roku 2019 na Netflix dorazila seriálová adaptace Zaklínače, která zažehla novou vlnu zájmu o toto univerzum.

Každopádně zatímco příjmy povyrostly, tak zisky poměrně výrazně spadly, kdy CD Projekt vygeneroval 32,5 miliónů zlotých (184,592 miliónů Kč), což je oproti minulému roku pád o téměř 65 %.

Tento pád byl zapříčiněn hlavně díky stálému odpisování výdajů na vývoj Cyberpunku 2077 a aktivitami v oblasti výzkumu a vývoje souvisejícími s budoucími projekty.

Uplynulé čtvrtletí také znamenalo pro firmu rekordní pozitivní cash flow, kdy souhrnný zůstatek hotovosti, bankovních vkladů a státních dluhopisů se zvýšil o více než 1 miliardu zlotých, tedy celkově na 1,9 miliardy.

Zprávu o těchto výsledcích můžete zhlédnout i ve formě videa.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama