Zítra proběhne slibovaný Nintendo Direct, ještě bez nové konzole
Novinka Zítra proběhne slibovaný Nintendo Direct, ještě bez nové konzole

Zítra proběhne slibovaný Nintendo Direct, ještě bez nové konzole

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Nintendo Switch Switch

Potrvá 40 minut a představí hry pro druhou půlku roku.

Reklama

Nintendo zvolilo docela netradiční strategii a už v dubnu oznámilo, že nás v červnu čeká další Direct. Stalo se tak především proto, že ve stejném tweetu došlo k oznámení toho, že se tento fiskální rok dočkáme představení nové konzole. Už tehdy ale prezident společnosti Šuntaró Furukawa jasně řekl, že v Directu žádná zmínka o příští konzoli nebude.

Nyní jsme se dozvěděli, že Direct proběhne zítra, tedy 18. června v 16:00 středoevropského letního času. Nintendo znovu upozornilo, že o nové konzoli vůbec nebude řeč, místo toho se ale máme těšit na hry pro Switch, které vyjdou v druhé polovině tohoto roku. Prezentace potrvá přibližně 40 minut a sledovat ji budete moct na YouTube.

Samozřejmě se různě spekuluje, co by se na akci mohlo objevit, ale máme tu už jeden dost věrohodný leak. Potěší fanoušky právnické adventurní série Ace Attorney od Capcomu, protože právě ta by se v Directu měla objevit. Nejprve se informace objevila na čínském fóru, ale následně ji v podstatě potvrdil také velmi důvěryhodný insider Pyoro. Svým tweetem "I will Investigate It" navíc docela zjevně poukazoval na to, že půjde o spin-off Investigations. Ať už třetí díl, což je méně pravděpodobné, nebo spíš kolekci prvního a druhého dílu.

Investigations 2 je mnohými považován za nejlepší hru v celé sérii, ale dosud byl k dispozici pouze v Japonsku, byť existuje velmi povedená fanouškovská lokalizace do angličtiny. Capcom by tím na moderní platformy dostal všechny hry z této série (pokud tedy nepočítáme crossover Professor Layton vs. Phoenix Wright). První trilogie dostala remaster v roce 2019, následovala kolekce historických spin-offů The Great Ace Attorney Chronicles a letos v lednu dorazila druhá trilogie.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama