Známe reprezentaci ČR v League of Legends
LoL Novinka Známe reprezentaci ČR v League of Legends

Známe reprezentaci ČR v League of Legends

Michal Burian

Michal Burian

5

Uplynulý víkend byl svátkem pro všechny hráče populární hry League of Legends, jenž uchvátila tisíce lidí i u nás.

Reklama

Na portálu PLAYzone.cz totiž probíhala československá kvalifikace pro Samsung Euro Championship 2011, které je považováno za Mistrovství Evropy v počítačových hrách.

Letošní ročník Samsung Euro Championship (SEC) se bude konat v hlavním městě Polska - ve Varšavě a již tradičně na celé akci najdeme několik rozličných herních žánrů napříč platformami. Nechybí počítačová klasika Counter-Strike, všudypřítomný StarCraft 2, ale na své si přijdou i závodníci na mobilních telefonech ve hře Asphalt.

Do League of Legends kvalifikace se přihlásilo více než 60 týmů, které postupně odehrály základní skupiny a vyřazovací část. Jednotlivé týmy bojovaly nejen o postup do Polska, ale také o body do klasifikace Mistrovství ČR v počítačových hrách, do kterého je League of Legends zařazeno. V turnaji se podle očekávání nejlépe dařilo týmům eSuba a eXtatus, které se spolu střetly ve velkém finále, které mohli diváci sledovat v přímém přenosu internetové televize PLAYzone TV.

Mírným favoritem střetnutí byla eSuba, pro kterou hovořily větší zkušenosti. Ačkoliv tým eXtatus bojoval srdnatě, na eSubu jejich výkon nestačil. Hráči se tak mohou alespoň těšit ze zisku hned 60 bodů do již zmíněné MČR Klasifikace. Tento příděl je katapultoval na druhé místo za vedoucí eSubu.

Úspěch svého týmu hned po zápase komentoval jeho kapitán Pavel Mikeš: "Z výhry máme všichni obrovskou radost a těšíme se do Polska. Nehodláme tam přijet pouze sbírat zkušenosti, budeme se co nejvíce snažit ukázat, že eSuba a ani československá scéna obecně nepatří mezi outsidery. Chtěl bych poděkovat svému týmu za parádní výkony po celý čas kvalifikace a také lidem z portálu PLAYzone za bezproblémový průběh turnaje."

Samsung Euro Championship se odehraje mezi 6. a 9. říjnem, Česká republika a Slovensko zde budou mít zástupce ve hrách Counter-Strike 1.6, StarCraft 2, League of Legends a FIFA 11.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama