Netflix uvede adaptace Ni no Kuni a Dragon Questu
Filmy/Seriály Ni no Kuni II: Revenant Kingdom Článek Netflix uvede adaptace Ni no Kuni a Dragon Questu

Netflix uvede adaptace Ni no Kuni a Dragon Questu

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

První adaptace již v lednu, druhá až někdy v průběhu roku.

Reklama

Animovaná filmová verze Ni no Kuni měla premiéru v Japonsku v srpnu loňského roku 2019. Režie okouzlujícího filmu se ujal animátor Studia Ghibli Yoshiyuki Momose (pracoval mimo jiné na Sen to Čihiro no kamikakuši, česky jako Cesta do fantazie) a vypráví nám příběh, pouze inspirovaný proslulou videoherní sérií. Svůj mezinárodní debut si Ni no Kuni Anime Movie odbude na Netflixu 16. ledna.

Příběhu Ni no Kuni Anime Movie se odehrává v "jiném světě" zcela odlišném od toho našeho. Přesto je v jistém slova smyslu paralelní. Hrdiny jsou středoškolští studenti Yuu a Haru, jejichž kamarádce jde po nepříjemném incidentu o život. Kamarádi tak musí cestovat mezi dvěma světy a Kotoně zachránit život jak ve skutečném světě, tak v tom paralelním.

Druhou filmovou verzí slavné herní série této novinky je animovaná adaptace Dragon Questu V: Hand of the Heavenly Bride. Tu jste samozřejmě jako A Dragon Quest: Your Story mohli vidět v Japonsku již v loňském roce, kdy šel do kin. Teď jej ale uvede Netflix, i když zatím ještě nevíme kdy přesně, viz tento odkaz.

Jak jsme již uvedli, Dragon Quest: Your Story je volná adaptace Dragon Questu V, která využívá 3D animaci, nový umělecký styl, než na jaký jsme u Dragon Questu zvyklí, a také k příběhu přistupuje z trochu jiného úhlu a bude odlišný od předlohy. Objeví se Bianca i Nera, i když je zrovna tady Nera přejmenovaná na Floru. Všechny tyto změny ale nakonec nebyly v Japonsku přijaty kladně a lidé s nimi nebyli spokojeni.

Dragon Quest: Your Story byl do kin uveden 2. srpna 2019 a Dragon Quest V: Hand of the Heavenly Bride si můžete zahrát po celém světě na Nintendu DS a na mobilních zařízeních. V Japonsku je tato hra k dispozici také na Super Famicomu a na PlayStationu 2.

Zdroj: Netflix a JRPictures!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama