Randy Pitchford věřil Vetřelci natolik, že investoval vlastní peníze
Aliens: Colonial Marines Novinka Randy Pitchford věřil Vetřelci natolik, že investoval vlastní peníze

Randy Pitchford věřil Vetřelci natolik, že investoval vlastní peníze

Michal Burian

Michal Burian

10

Generální ředitel Gearbox Software se ale přepočítal, hra Aliens: Colonial Marines byla propadák.

Reklama

Neslavná sága nepovedené first-peron střílečky Aliens: Colonial Marines pokračuje. Hra dostávala na frak od novinářů i samotných hráčů (v průměru 45 procent, u hráčů ještě méně). Ještě předtím to ale vypadalo na nadějnou hru. Myslel si to zřejmě i generální ředitel Gearbox Software, který do střílečky s Vetřelcem investoval ze svých peněz 10 milionů amerických dolarů.

Randy Pitchford odhalil tuto skutečnost ve výživné debatě na Twitteru, kde odhalil, že hra potřebovala prodat 3 miliony kopií, ale skončila na 1,3 milionech. To znamená, že po komerční stránce selhala. Co si budeme nalhávat, ona selhala po všech stránkách.

Nicméně, skutečnost, že Randy Pitchford do vývoje investoval své peníze, naznačuje, že procházka růžovou zahradou to nebyla, stejně tak musel být dosti napjatý vztah mezi vývojáři a vydavatelskou společností Sega. Ta s největší pravděpodobností titulu vůbec nevěřila. O tom svědčí i následné tahanice u soudu a obviňování jedné a druhé strany. I hráči se s nimi soudili, za klamavou reklamu a zavádějící trailery. Aliens: Colonial Marine totiž po vydání nevypadal tak, jak lidé z Gearbox Software a Segy prezentovali.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama