PC verze Metal Gear Solid V: The Phantom Pain nakonec nevyjde 15. září
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Novinka PC verze Metal Gear Solid V: The Phantom Pain nakonec nevyjde 15. září

PC verze Metal Gear Solid V: The Phantom Pain nakonec nevyjde 15. září

Jan Kalný

Jan Kalný

42

Navíc bylo odloženo Metal Gear Online, a to i na konzolích. Tvůrci ale slibují velmi dobrou podporu pro PC platformu. <strong>+ HW nároky a obrázky</strong>.

Reklama

(Původně vydáno: Pondělí 3.8.2015 19:40) Metal Gear Solid V: The Phantom Pain patří mezi ty nejočekávanější hry letošního roku. Kromě Ground Zeroes půjde také o první díl po spoustě let, který bude na PC. Relativně nedávno jsme se dozvěděli, že PC verze hry vyjde 15. září. Tudíž přesně dva týdny od vydání konzolových verzí. Jak se zdá, tohle datum už neplatí.

Nově totiž hra vyjde společně s konzolemi – ano, čtete správně. V závalu odkladů, které jsou v poslední době častější a častější, se musí přeci Metal Gear nějak lišit. PC verze hry tudíž nevyjde 15., ale už 1. září.

Tím ale šťastné zprávy pro PC hráče nekončí. Tvůrci se skutečně snaží brát PC platformu vážně a hra tak bude skvěle optimalizovaná po vzoru zmíněného Ground Zeroes, přibude možnost si nahrát vlastní písničky (tato možnost v konzolových verzích Ground Zeroes byla, v PC verzi nikoli) a také nesmíme zapomenout na kartičky Steamu.

Tvůrci navíc koukali na zpětnou vazbu hráčů a v nastavení grafiky tak budou širší možnosti, včetně hloubky ostrosti a dalších věcí. The Phantom Pain bude podporovat i 4K rozlišení.

Něco takového rozhodně vykouzlí úsměv na tváři nejednoho PC hráče. A ačkoli jsou to bezvadné zprávy, je třeba to vyvážit něčím negativním. Hra sice vyjde na všech platformách 1. září, Metal Gearu Online se ale ten den nedočkáme. Na konzole sice vyjde multiplayer 6. října, PC hráči si ale budou muset počkat až na leden příštího roku.

Na závěr ještě dodáváme, že si můžete od dnešního dne hru na Steamu předobjednat (konečně). Pokud tak učiníte, získáte dva in-game bonusy, video a kopii Ground Zeroes. Cena hry je stanovená na 60€, nikoli 70, jak se spekulovalo. Díky bohu.

Takže to tady máte černé na bílém. Metal Gear Online vyjde o něco později, PC verze vyjde dříve a cena je přijatelná. Navíc se tým soustředí na plnou podporu PC platformy. Co víc si přát? Snad jen HW nároky. Ty jsou následující:

Minimální požadavky

OS: Windows 7x64, Windows 8x64 (64-bit OS nutný) Procesor: Intel Core i5-4460 (3.40 GHz) nebo lepší; Quad-core nebo lepšíPaměť: 4 GB RAM Grafická karta: NVIDIA GeForce GTX 650 (2GB) nebo lepší (DirectX 11 karta nutná) DirectX: Verze 11 HDD: 28 GB volného místaZvuková karta: Kompatibilní s DirectX 9.0c

Doporučené požadavky

OS: Windows 7x64, Windows 8x64 (64-bit OS nutný)Processor: Intel Core i7-4790 (3.60GHz) nebo lepší; Quad-core nebo lepšíPaměť: 8 GB RAM Grafická karta: NVIDIA GeForce GTX 760 (DirectX 11 karta nutná)DirectX: Verze 11 HDD: 28 GB volného místaZvuková karta: Kompatibilní s DirectX 9.0c (Surround Sound 5.1)

Na závěr ještě jedna věc, kterou zaznamenal Martin "Cvrnda" Cvrček. Konami si nedá pokoj a informace o tom, že vývojářem je Kojima Productions, zmizela i ze Steamu. Na horní části obrázku je podoba stránky, kterou jste mohli vidět doteď, v dolní části je ta aktuální.

Obrázky z multiplayeru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama